Vi håller på och renoverar ett litet radhus. Nu har vi snart kommit så långt att väggarna ska målas i köket. Men även golv ska slipas ooch målas. Vilket ska vi göra först? Måla väggarna? Eller slipa golv och måla det sen måla väggarna?

Vi ska även sätta in ett nytt kök men det gör man kanske sist av allt?
 
Tänk uppifrån och ned, gör alltså klart tak, vägg och sist golv.

Visst kan du börja med att slipa golvet MEN om det skall lackas så skall det torka ordentligt (=många dagar) och skydda det sen noga med speciell skyddspapp av typen mjölkkartong.

Personligen hade jag BÖRJAT med nytt kök, dels för att det är så stort jobb sen för att pengarna antagligen är slut efter köksrenoveringen ;)
 
Hej, Tack för ditt svar. Köket har vi köpt, men det står i lådor. Det är ett IKEA kök som inte är uppackat än. Hade du satt upp det innan du målat o fixat golv?
 
Tak
Vägg
Golv
Kök
 
Hejsan!
När vi renoverade och rev ut vårat kök (började med en fuktskada). Så blev det som de andra här ovan sa.. börja uppifrån..

Börja med att snygga till och måla taket, spackla sedan och tapetsera/måla väggarna.. och ta sedan tag i golvet :) Men börja även skruva ihop lite stommar innan... det tar mer tid än man tror och när golvet väl har torkat vill man börja snabbt med köket (för det känns att inte ha ett färdigt kök hehe). Jag satt i vardagsrummet och skruvade ihop alltihoppa :)

Kom ihåg att vik upp mattan en bit mot väggen där ni ska sätta diskbänken (vi har ett parallellkök och har uppvikt ca 10-15 cm bakom hela arbetsbänken/spis osv på den sidan där vattnet är). Det är ett bra tips för att vattnet inte ska ligga och smådroppa och skapa onödiga fuktskador med tiden :)

Lycka till!

God Jul och Gott Nytt År!
MVH Sandra
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.