Önskar så enkelt utförande som möjligt. Ska ha badrum i tillbyggnad på befintligt fritidshus. Behöver till teknisk beskrivning för bygglov.
 
BirgitS
Det är inga andra krav på badrum bara för att det är en duschkabin i stället för dusch på golvet eller för att det är ett fritidshus. Det är fortfarande branschkraven från BKR (kakel. klinker), GVK (våtrumsmatta, -tapet), MVK (målat) och Säker vatten (VVS) som gäller. Men det är inga lagkrav utan vad försäkringsbolagen vill att man följer för att kunna få ersättning vid en vattenskada. Bryr man sig inte om det så får man göra hur man vill.

Billigast verkar våtrumsmatta och antingen våtrumstapet eller målade väggar vara.
 
  • Gilla
gaia och 1 till
  • Laddar…
Det Birgit säger är både sant och falskt. En duschkabin uppfyller självt alla krav på tätskikt, och kan på så sätt ses som ett eget badrum. Det enda som krävs är ett utlopp/avlopp. Så man får, iprincip, ha duschkabin i sovrummet. Inget jag rekomenderar. Men i exempelvis en tvättstuga, med gokvbrunn och tätskikt på bara golv, är det inga problem.
Dock kan duschkabinen även betraktas som en möbel, som är lätt att lyfta ut, eller som kan gå sönder. "Nästa ägare av huset kanske tycker det är snyggare utan duschkabin". Så tar de bort den och duchar direkt i rummet, i tron om att det är ett badrum. Ungefär så resonerar man, och säger att man bör ha tätskikt överallt.

Mitt förslag är att du sätter en billig plastmatta på golv, och en billig våtrumstapet på vägg. Då är alla krav uppfyllda, men det bör inte bli farligt dyrt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.