Fråga! Vi har märkt att det i ett hörn av trädgården (i utkanten av trädgården) samlats vatten. När vi sedan gräver upp detta noterar vi ett rör (se bild) som successivt släpper ut vatten. Tömde gropen nästa helt och 3 timmar senare är det mer vatten igen.

Från det stora röret som syns går ett sidorör genom gräsmattan. Vattnet verkar sippra från huvudröret.

Någon som vet vad detta är? En gammal dränering som inte funkar? Eller en kommunal avloppsledning (vattnet luktar inte helt friskt)? Eller något helt annat?

Obs det har inte regnat på ett tag.
 
  • Rör som sticker ut i vattensamling under gröna växter i en lerig trädgårdshörna.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vad är diametern på "röret" som du har grävt fram?
Det ser ut som något slags dräneringsbrunn, och alltså hörande till dräneringen.
Kanske är dräneringsrören igensatta och behöver spolas?
 
Uan att veta storleken kan det lika gärna vara en dräneringsbrunn som en vattenutkastare. Återkom med storlek och se om det är ett avtagbart lock på den
 
KristinaRT
Att det inte luktar friskt kan bara bero på att växtmaterial som är konstant vått ruttnar och luktar illa.....

Försök ta reda på var tillflödet är och var det tunnare röret går, det kanske kan ge en vägledning. Titta också på evt ritningar och planer över trädgård/hus, är det en dränering kan det finnas med på ritn. Vi har dränering nedanför en slänt och den är inritad i situationsplanen (tror jag är rätt ord :) )
 
Tack för alla svar! Uppskattar engagemanget! Misstänker att det kan vara någon form av förgreningsbrunn för dränering (?) men om det finns en dränering är den troligen urgammal. Finns det alltid vatten i en sådan (med tanke på att vattennivån i gropen har ökat trots noll regn)? Nu måste vi få tag i någon som kan åtgärda läckaget (oavsett vad det är för en mackapär så läcker den ju). Hoppas det räcker att tejpa med silvertejp runtom (skojar) och inte gräva upp hela gräsmattan...:oops:
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.