Har ett litet, gulligt hus från sekelskiftet som vi gjort en del förbättringar på, bland annat bytt till 3-glasfönster, bytt ytterdörr. Vi har också uppdaterat till nya luftvärmepumpar på båda våningarna i huset och satte in en stor braskamin 2021.
Tomten är stor, med mysig trädgård. Vår utsikt IDAG är åkrar framför huset men skymtar en motorväg bakom en vall. Bakom huset är en rimpa skog som också skymmer att vi har en mindre landsväg ganska nära.

Allt är alltså bra NÄRA huset och ifrån huset sett. Men en liten bit ifrån oss ligger en stor avfallsanläggning, lika långt åt andra hållet ligger en stenkross. Vindmässigt ligger vi rätt från avfallsanläggningen, om det luktar nån gång är det åt andra hållet alltså inte på "vår" sida. Stenkrossen och soptippen medför ju dock en del tung trafik och damm längs den mindre landsvägen som gör att det ser tråkigt ut på promenader åt det hållet.
Nu har vi fått information om att avfallsanläggningen ska bygga ut en del, liksom att kommunen detaljplanerar för industri och företagsverksamhet på dets skogsområde som är bortanför landsvägen (alltså inte den lilla rimpan som skymmer vägen från oss).

Om ni orkat läsa så här långt är detta vår fråga: är det värt att fortsätta göra om detta hus till vårt drömhus vilket innebär någon form att utbyggnad för det är för få sovrum och helst ett badrum till? Även brunnen och avloppsreningen kommer behöva uppdateras.
Jag börjar svikta i om det är värt att lägga alla dessa pengar i detta hus när nu omgivningen blir bara sämre, och istället kanske försöka sälja och hitta ett hus som har tillräckligt med sovrum redan?

Tacksam om någon vill bolla tankar.
 
Är ju inte så enkelt att svara på..
men är ni nöjda med läget i övrigt?
Vad är alternativen?
 
Alternativet är att egentligen göra färdigt ytskikt hjälpligt och sälja. För att samtidigt leta efter ett hus som har antalet sovrum redan och bättre läge. Vi har just renoverat köket också så det är jättefint. Att kommunen nu vill låta skogen bakom bli industri och företag känns liksom hopplöst. Och att ha grävd brunn börjar kännas ganska riskabelt också... Men det är rena spekulationer med brunnen.
 
Om kommunen ska gräva i närheten kanske de kan ordna kommunalt VA även till er?

Finns ju både för och nackdelar med industri som granne, man slipper ju festande på helger i alla fall... :)
 
  • Gilla
Lhogberg_
  • Laddar…
Dan_Johansson Dan_Johansson skrev:
Om kommunen ska gräva i närheten kanske de kan ordna kommunalt VA även till er?

Finns ju både för och nackdelar med industri som granne, man slipper ju festande på helger i alla fall... :)
Det kanske man kan ja. Det hade ju varit en förbättring och är värt att kolla upp nu när kommunen lagt upp för att tycka till om detaljplanen. Jag vet inte hur långt fram sådant planeras heller? Vi har alltså fått hem brev att detaljplan håller på att göras och man får chans att "samråda" under en månad...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.