Vi funderar på atta ha två rader liggande väggskåp istället för stående (den understa raden med vitrindörrar) och undrar nu om det skiljer mycket i utrymme? Får man plats med mer i ett stående skåp än ett liggande? Vårt kök blir ungefär ett U-kök där vi bara kommer att ha väggskåp över bänkskåpen på mittenväggen, på sidoväggarna blir det fläktkåpa på en vägg och fönster, ett högskåp med micro/ugn samt kyl och frys på den andra väggen. Alltså behöver vi helst få plats med ungefär lika mycket i de liggande skåpen som skulle fått plats i stående skåp.


Nån som har liggande väggskåp och kan berätta hur ni trivs med det och hur ni upplever utrymmet/funktionaliteten? Gärna bilder om ni har.

/Anette
 
Hej!

Vi har två rader liggande ovanför diskbänken. Mest för att det ger mer utrymme under och är snyggt, jag är ingen större beundrare av funktionen. Men visst, det funkar.

Man får plats med färre prylar.

MVH
Carl
 
Fördelen med vanliga väggskåp är nog att du kan flytta hyllorna och anpassa dem efter vad du ska ställa där. Helt klart är nog att du får plats med mindre i liggan de skåp. Gör en rejäl rensning på vad ni har så löser ni nog det, man har för det mesta mer saker än vad man behöver! En lösning kan ju vara att ha ett sideboard (stavas det så??!!) i anslutning till kök/matplats om det får plats.

/FlitigaLisa
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.