Hej alla!

Vi har en vattenutkastare på en yttervägg som vi använder mycket under sommarhalvåret. Den är en helt normal utkastare (med frostskydd) som går igenom källarväggen och får sitt vatten från tvättstugan i källaren.

Marken på den sidan av huset där utkastaren sitter har höjt sig genom årtiondena, så det är som ett dike vid husgrunden och vi vill nu fylla upp med jord för att få ett fall från huset. Problemet med vattenutkastaren är att den sitter väldigt lågt, nära marken.

Foto av en vattenutkastare monterad lågt på en yttervägg av rött tegel, med kopplingar från Gardena och omgiven av växtlighet samt stenar.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


För att få till ett bra fall kommer vi antagligen behöva fylla på med jord så det når upp till ungefär där de gråa kopplingarna sitter i Gardena-fördelaren.

Är det någon som har någon bra lösning på detta? Befintlig vattenutkastare kan inte höjas eftersom röret redan sitter så högt det kan i tvättstugan. Kan man göra någon abrovinkel där man sätter en 90°-vinkel upp på väggen och sätter någon annan variant av utkastare? I så fall tappar man väl frostskyddet?

Någon som stått inför samma problematik och hittat någon bra lösning?

Mvh
Fred
 
Krilleman
En annan aspekt är ju även att tänka på dräneringen?

Ska du höja marken lär du ju även höja dräneringen på något sätt...
Om sådan finnes dvs.

Förhöja vattenutkastaren går inte på ett frostsäkert sätt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.