Hej!

Ska bygga hus till våren/sommaren - och kommer då inte att ha ett fungerande avlopp. Så nu behöver vi köpa ett dass, som ska användas under byggtiden ;)

Bor i Nacka, så det är bra om dasset finns i Sthlm med omnejd :)

Tack / Lisa
 
Hemmakatten
Vad hade du tänkt göra av tunnorna? Det gäller att ha någonstans att kompostera dem. Att kompostera på en liten villatomt är inte att rekommendera. (Men ni har kanske en stor tomt?) En tunna blir snabbt full, framförallt om man är några stycken. Det kan gå åt 2-3 stycken per månad, framförallt om man använder den komposterbara tunnan som är mindre än en plåttunna.

Ett alternativ kan vara att hyra en bajamaja. Då ingår regelbunden tömning och tillsyn.
 
Vi bor i Nacka Kommun och de har "latrintömning" varje tisdag. Perfekt :) Man köper tunnorna av dem, och så beställer man tömningn när det behövs. Kanon!

Vet du vad det kostar att hyra en Baja-Maja? Det kanske blir billigare..?

/ Lisa
 
Hemmakatten
Den samfällighetsförening vi är med i, hyr en bajamaja till badplatsen under 3 sommarmånader. Det var ganska dyrt, har för mig det var 15' för tre månader, men personal från uthyrningsföretaget tittar till den, städar, byter tunna mm flera gånger i veckan. Så mycket borde det absolut inte kosta för er, en 500-1000 max per månad tycker jag verkar rimligt, framför allt om ni ombesörjer tömning själva. Fördelen med en bajamaja är att den är helt vattentät, innehåller allt man behöver o är lätt att hålla ren.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.