I vår trapp i huset har det suttit en ruggigt ful halv plafond som nu ska väck då vi målar om. Inte tittat på hur den varit installerad tidigare men har nu sett att det är en brun och en blå kabel som kommer direkt ut från väggen. Vi vill få bort sladdarna, spackla igen och måla över. Hur gör vi? Jag kan ju inte bara klippa kablarna och stoppa in dem i väggen? Kan man sätta nåt i änden och SEN stoppa in dem i väggen? Elektriska kablar sticker ut från en vägg där en gammal ljusarmatur har tagits ned.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Hitta andra änden på kablarna och koppla ur dom sen dra ut dom ur väggen.
 
  • Gilla
elmont och 1 till
  • Laddar…
I Intresserad22 skrev:
Hitta andra änden på kablarna och koppla ur dom sen dra ut dom ur väggen.
Dom är kopplade till en strömbrytare på väggen, lampan funkar ju liksom och vi har använt den sen vi flyttade in. Antar att man inte kan göra en sån sak själv?
 
Enklast är nog att sätta dit en ny armatur, det får du dessutom göra på egen hand :)
 
jag röstar också på att överväga en installation utav en ny, snygg armatur!

men om rivningsbeslutet är oåterkallelig så gäller det att ta bort kablarna som går dit och det kan krävas lite detektivarbete att hitta hur de är dragna, för de går kanske inte direkt från strömbrytaren till utloppet på väggen, utan de passerar inte osannolikt någon kopplingsdosa på väggen eller genom takdosan ovanför takarmaturen (om nu den råkar finnas kvar på nåder)

se till att bryta rätt säkring innan ni börjar rycka och dra i kablarna!

vad tänkte ni göra med den överblivna strömbrytaren? spackla igen hålet?
 
Standardproblemet brukar annars vara tvärtom... att man vill ha ström för en armatur på ställen där det inte finns framdraget. Vilket kan vara komplicerat i vissa fall.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.