Hej,
Vi håller på och totalrenoverar ett hus byggt 1968. Vi köpte huset med kraftigt reducerat pris pga problem med fukt och mögel i krypgrunden. Husets konstruktion är följande:
Krypgrund ca 120 meter hög.
På detta ligger en ca 5 cm tjock ojämn betongplatta.

Allt är nu utrivet ner till betongplattan. Betongplattan är fungicidbehandlad då fukt trängt upp i golvbjälklaget. Bjälklaget är borttaget, syllen är utbytt, vi har dränerat, satt på platonmatta på utsidan av grunden, rensat ur krypgrunden, plastat in och satt in en avfuktare, tätat alla ventilationshål.

Vi står nu inför att bygga upp golvet igen och behöver här många kloka råd:

1. Vi har först varit inne på att lägga Nivellgolv men detta skall borras ner ca 4 cm och då är vi nästan igenom plattan. Plattan är dessutom inte helt tät då det finns sprickor och måste först tätas då Nivellgolvet skall förses med ventilation och måste ha ett undertryck. Vi kommer att lägga golvet själva och det verkar mycket tidskrävandeoch otroligt noga att allt blir tätt. Detta för att vi är rädda om ev fukt skulle komma tillbaka. Men nu känns det som om vi har bra koll på krypgrunden och en mätare som säger till om det blir fuktigt och då kan man ju åtgärda problemet innan det hinner gå upp i golvet.

2. Flytspackla plattan, plasta, frigolit, spångolv, fingolv. OBS! Plattan är mycket ojämn

3. Först frigolit, armering och sedan gjuta ovanpå det.

4. Finns det andra lösningar?

5. Vad skulle ni ha gjort?

6. Vet någon prisskillnaden?

Stort tack!

Alex
 
Har också ett ojämnt betonggolv med risk för fukt, låg bygghöjd, snyggt, vattenavstötande och varmt är önskemål.

Tanken om EPScement har slagit mig tidigare, men aldrig kollat upp det. Några förslag vad man kan lägga för golv på detta som inte bygger så mycket?
 
Hej,
Vi har nu kollat upp lite mer.... EPS gick inte att använda då det inte får plats att ha tillräckligt mycket för tillräcklig isolering. Flytspackel blev för dyrt då det krävs minst 5 cm. Så nu återstår bara Nivellgolvet som det bästa alternativet. Då behöver vi förhoppningsvis inte oroa oss för ev. Fukt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.