Fredag den 13e och ugnen dör mitt under brödbak.

Det är en Electrolux EOB64140X, 2011-isch.
En fas, säkringen är ok.
Det konstiga är att den inte är helt död, klockan funkar fortfarande och en en led list lyser upp när man försöker starta, dock ingen fläkt, värme eller lampa inne i ugnen.

Väntar man en halvtimma och provar igen så startar den, men när den kommer upp i temp (150-200C) så dör den igen och man får vänta 30min igen innan den går att starta.

Några idéer på vad som kan vara fel?
Någon termosäkring som ställer till det?
 
Redigerat:
Inbyggd rostfri ugn av märket Electrolux i köksskåpssektion med klockan visande 16:59.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Enkel gissning: Övertemperaturskydd som ballat ur.
Löser ut vid lägre temperatur än avsett, och sedan tar det en stund innan det "återställer sig".

Hur går det om du ställer in ugnstermostaten på lägre temperatur, typ 150°C?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.