H
Någon som är duktig på släp? håller på att dra el på ett släp vilket i sig inte är så vårt. Blir dock lite kluven till lamporna på bilden. Det är alltså vita glas med vita lampor. Var innan kopplade på konstantström dvs konstant vitt ljus. Det känns främmande för mig på ett släp. Någon som har en idé? gammalt positionsljus? backljus (som inte ska finnas)?

Behöver jag det eller kan jag ta bort?
 
  • 20151020_203450.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Backljus, konstantströmpinnen i 7-poldonet kopplad till backljuset i dragbilen.
Har för mig det 13-poliga donet har en pinne för backljus? Men vill du inte ha det så plocka bort.
 
  • Gilla
Hybenos
  • Laddar…
H
Absolut finns det på en 13 polig anslutning men släpet är från 1980 och har därmed 7 poler. Förstår inte riktigt hur du menar med kopplingen till dragbilen då det inte finns backljus att ansluta till i dosan.
 
Anslutning 54G används för backljus istf konstant plus/laddning av husvagnsbatteri. Kräver naturligtvis att även bilen är kopplad så, en specialare.
 
  • Gilla
Tokslut och 1 till
  • Laddar…
H
Tanken slog mig också så klart dvs man kan ha kopplat det på dimljuspolen och därmed kunna starta genom att vrida på bakre dimljus...

Får nog koppla det så alt ta bort helt då man inte verkar behöva detta.

Tack för alla svar!
 
Tycker inte att du skall ta bort det ett vitt ljus bakåt är bra att ha. Backljus är alltid bra, tycker jag i alla fall, underlättar betydligt när man skall backa in ett släp på icke upplyst väg (kanske inte alla som gillar att backa??). Ett annat användnings område är "lastljus" om det är mörkt på platser som man ofta besöker, kräver då en brytare så att man av misstag inte kan aktivera ljuset vid färd framåt.
Att koppla ljuset till dimljuset på bilen är inget att rekommendera då det är lätt att slå på vid färd och ge ett vitt ljus bakåt som bara får förekomma vid backning.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.