Har läst på lite och spanat in ny tvättmaskin samt torktumlare kondens.

Kraven är väl någorlunda snygg
A+++ (på TM)
Min 6kg
Min 1400 rpm

Har tittat på tre olika, Bosch/Siemens/LG.

Vad jag förstått är Bosch/Siemens likvärdiga. Miele bäst i test men vi har inte dom pengarna att köpa för. LG har direct drive (ingen drivrem?), är det positivt eller negativt? De lämnar iallafall 10års garanti på det. Har dock hört att deras service är mindre bra men.

Siemens
http://www.tretti.se/vitvaror/paketerbjudanden/tvatt-och-tork/siemens-wm14s464-wt46e374dn#reviews_a

LG
http://www.tretti.se/vitvaror/paketerbjudanden/tvatt-och-tork/lg-electronics-f1494td-plusrc7064a5z

Bosch
http://www.tretti.se/vitvaror/tvattmaskiner/frontmatade/bosch-was32464sn
+
http://www.tretti.se/vitvaror/torktumlare-skap/kondenstumlare/bosch-wtw84360sn

Kommentera gärna eller kom med förslag på andra maskiner!
 
AnneFi
Jag har läst väldigt många tester på tvättmaskiner då jag själv letar efter nytt paket. Enligt råd och rön kommer de flesta maskiner inte upp i 60 grader. Ganska snuskigt tycker jag. En LG gjorde dock det om jag inte kommer ihåg fel. Kolla på testet :)
 
Har ni inte pengarna till Miele så har ni nog behov av att hålle nere investeringskostnaden. Läs denna artikel och gå sen ut på blocket och köp begagnade cylindagrejor för 3000:- istället. De håller nog lika länge som dessa vitvaror.

Om ni vill ha nytt så välj vitvaror med 5 års garanti.

Tvätt/tork behöver inte vara av samma märke för att man ska kunna göra en pelare.
 
Bosch och Siemens är inte bara likvärdiga, de är samma produkter med olika brands. Jag körde på en Boschtumlare med värmepump när jag köpte för ett år sedan och byter nog tvättmaskin snart till en Bosch också, delvis för att det ser bättre ut med två lika maskiner, men även för att jag varit nöjd med deras produkter hittills. Vilken maskin man sedan väljer beror lite på behov och pengapåse. Leta ut ett par tänkbara maskiner och vänta tills rätt Real dyker upp, om du kan.

Lycka till!
/D
 
Deal skulle det vara. Jag har samma Boschtumlare som du kollat på och är inne på samma tvättmaskin. Siemenspaketet skulle kunna vara samma tvättmaskin.

Har man blöt källare så är det en fördel med värmepumpstumlare då den hjälper till att torka upp
 
Vår LG-tvätt höll inte många år, tumlaren löser ut överhettningsskyddet stup i kvarten dessutom. Bosch tumlare har jag bra erfarenhet av, enbart. Går och går...Cylinda billigare maskiner sätts ihop utomlands (Turkiet?)..
 
Vi köpte nytt när vi flyttade i höstas. Vi var inne på LG men både Trettio och Gränsbyggden sa att det varit väldigt mycket reklamationer på LG's "billigare" sortiment.
Vi valde till slut Hoover mest för att vi fick ett väldigt bra pris (samma som LG paketet) och för att Hoover sväljer hela 10kg!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.