Vi har en utomhusantenn som jag "trodde" jag kunde koppla två antennkablar till. Vi har redan dragit flexrör och kabel till antennen ifrån två rum ut genom fasad i nock....

Inkopplingsdosan på antennen ser ut att ha två ingångar, men när jag lyfte på locket ser där bara ut att finnas en?? Söker tips på hur vi gör på bästa sätt. (se bilder)

Eftersom kablarna redan är dragna ut genom fasaden, så skulle jag ju helst vilja koppla ihop dom direkt där. (eller på antennen) Min tanke är en kabelstump mellan antenn och splitter som jag monterar med F-kontakter i en IP-65 dosa på fasaden där de två kablarna sticker ut?
antenn2.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
antenn1.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Tex denna splitter http://www.kjell.com/sortiment/ljud-bild/antenner-tillbehor/splitter-switch/2-vags-f-splitter-p30432 med lämpliga F-kontakter (twist on/krimp) plus vulktejp http://www.kjell.com/sortiment/kontor/skrivbordstillbehor/tejp/vulktejp-p40106 och/eller "hus" http://www.kjell.com/sortiment/ljud...-switch/televes-hus-for-antennsplitter-p30325
Om du har dåliga mottagningsförhållanden eller långa kablar så att du behöver antennförstärkare så är det smart att placera dem så nära antennen som möjligt.
 
Tack, ja så fick det bli! Funkar bra.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.