Hej,
Vi bor i ett 1 och 1/2 plans hus och på ovanvåningen tänker vi inreda ett TV rum. Vi har tänkt att ha vår TV soffa mot snedtaket som har en lutning på 40 grader och frågan är hur långt in mot snedtaket man vågar flytta väggen. Man vill ju inte gärna slå i huvudet när man sitter i soffan eller sätter sig / reser sig.

Är det någon som har erfarenhet av att ha en soffa mot ett snedtak? Om ja, vilken sitthöjd har er soffa (höjd från sittplats i soffan till tak) samt vilken höjd är lämplig att ha mellan golv och tak längst in mot snedväggen (dvs vid soffans bakkant mot vägg) ?

Tack på förhand!
 
En soffa har väl ca 40-60 cm i sitthöjd. Lägg därtill 90-100 cm för en person.

Så ca 130-150 cm bör man nog ha - sen kommer soffant troligen hamna en bit utanför väggen och då beror det ju på taklutningen - har man 40 graders lutning så funkar kanske kring metern på väggen ?

/K
 
  • Gilla
jenslun
  • Laddar…
Vår vägg är 120 cm hög och det är inga som helst problem för folk som är 195 cm långa. Normal soffa med normal sitthöjd, inte en sån här låg divansak.

Min åsikt är att du troligen klarar dig med 100 cm, skulle det visa sig vara för lågt för er smak kan du sätta en fönsterbänk bakom soffan som får ut en 15 cm och därmed får upp takhöjden lika mycket. Perfekt förvaring för diverse saker man vill ha tillgängligt men inte ha på bordet och under hyllan man extramadrasser och sådant stå.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.