Vi tänkte fräscha upp vårt kök innan det totalrenoveras. Som bänkskiva ligger nu en knallröd laminat, från 50-talet, skulle jag tippa på. Den är bara ca 3 mm tjock. Jag vill absolut inte ha kvar denna, men kan inte komma på så många funktionella lösningar att ersäta den med.
- Måla? Men det blir väl inte värmebeständigt på samma sätt? Och man ser fortfarande det kantstötta.
- Lägga på glas? Dyrt, eftersom det måste specialskäras i en massa vinklar.
- Kakla? Inte riktigt vår stil att ha kakel som bänkskiva, men nöden har ingen lag.

Vet ni om det fortfarande finns riktigt tunn laminat på marknaden?? Eller har ni andra tips på lösningar?
 
Här syns en liten del av den röda tunna laminaten - mellan spisen och diskhon.
 
  • kk_4.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
... och det andra stället som laminaten sitter på är i nicherna som syns på båda sidor om dörren på bilden nedan.
 
  • kk_2.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Där laminatbänkskivor säljs brukar man ofta kunna beställa "löst laminat".
 
Ah, det låter ju inte så dumt! Tackar - och tack för snabbt svar!!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.