Vi är lite oerfarna vad gäller renovering men har nu öppnat upp hela vägen ner till marken och skall nu bygga upp igen. Jag skulle därför vara tacksam för att höra hur andra tänker.

Det är fin sand på marken och allt organiskt material är borttaget.

I vissa delar är det bara 20cm under balken vilket innebär att det inte är krypbart. Idag finns ventiler. Gör man rätt i att lägga plast på marken, täta ventilerna och sätta in en avfuktare? Eller hade ni bara stängt igen?

Efter detta tänkte vi rikta upp bjälklaget (hur gör man det bäst?) samt stabilisera det/stärka upp det. Sedan sätter vi in trossbottenskiva (vilken är bäst?) isolering (vilken hade ni valt)? , plast? och sist golvskivan innan parkettgolvet.

Tacksam för svar!
 
  • Träpaneltak, synliga bjälkar, kabelrör, elinstallationer, delvis exponerat undertak med isolering och damm.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Åsa Lund
Vi har avfuktare under vårt hus. Har köpt en från Woods som har avlopp via slang. Vi har skurit ett litet hål i plasten och trätt ner slangen där inunder, tejpat runt hålet.
Funkar perfekt, den återstartar av sig själv eget strömavbrott oxå.
 
  • Gilla
emmaemma
  • Laddar…
harry73
Den första frågan är: Vilket problem vill du lösa. Dvs vilket problem hade du innan renoveringen som du nu vill lösa mha en avfuktare plast och stängda ventiler
 
harry73 harry73 skrev:
Den första frågan är: Vilket problem vill du lösa. Dvs vilket problem hade du innan renoveringen som du nu vill lösa mha en avfuktare plast och stängda ventiler
Anticimex var på plats och upptäckte att det var förhöjd fukt 19% i träet och lite vitmögel under skivorna i en nyare del från 1990. I den gamla delen från 1940 (sommarstuga) kunde man inte mäta men när vi öppnade upp luktade det riktigt illa och det fanns en hel del organiskt material.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.