Hej,

Målade huset och det kom mikroskopiska färgprickar på våra fönsterglas. Istället för att pilla bort allt med nagel eller skrapa i en evighet, så tvättade jag alla fönster, därefter tog jag polermaskinen med det finaste rubbingmedlet jag kunde hitta, och gick på våra fönster.

Såg perfekt ut utifrån, inifrån likaså, tills kvällssolen träffade våra fönster. Det är massvis av mikroskopiska repor som "glittrar" då. Svårt att fånga på bild.

Har svårt att tro att medlet skulle orsaka det, eller de mjuka polertrissorna, fönstrena rengjordes även innan så det borde inte vara smuts som repat de. Men måste ju vara på grund av detta...

Hur åtgärdar jag det här och tonar ner reporna enklast?
 
Det kan vara så att jag inbillar mig att det är på grund av poleringen men att det i själva verket funnits där innan, bara att jag inte tänkt på det förrän nu. Reporna följer inte polermaskinens oscillerande mönster utan många av de är raka och långa och åt olila håll.

Oavsett orsak vill jag snygga till det så glasen blir finare och ytliga repor försvinner eller förbättras.

Vad rekommenderar ni?
 
RoTe
Finste rubbing säger du, rubbing är ju ett ganska grovt polermedel. Testa att googla "polera glas" och se efter.
 
  • Gilla
  • Älska
Peter_Ker och 2 till
  • Laddar…
Utan bilder som visar något blir tråden rätt meningslös.
 
  • Älska
Mjolnir
  • Laddar…
H Harald Blåtumme skrev:
Utan bilder som visar något blir tråden rätt meningslös.
Svårt att fånga på bild har försökt. Men ska prova med det där medlet från mirka så får vi se hur det går. Däremot senare i sommar eller höst när jag orkar.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.