Jag hyr min våning och hyresvärden lade nya golv i hallen. Vi tröskeln till badrummet fanns redan en tröskel den är rektangulär. Den nya tröskeln som lades från laminaten räcker inte fram så mitt i tröskeln blev det en glipa, där jag lätt kan få ner tårna i mellan rummet. Det bli också svårt att hålla rent. Så här se bilden ut uppifrån. Ritning på rutigt papper som visar "BADRUM - GOLV" med pilar och texten "tröskel", "tom rum", "helt tröskel".
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Tröskel mellan trägolv och betong, vita skor, vrå av rund matta.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Det mörka partiet ni ser på bilden är alltså ett mellan rum
Snickaren sade att han inte fortsätta ,lägga in en tunn tröskel över det mellan rum som blev. Jag säger att det är inte fackmannamässigt gjort. Det finns en stor gripa mellan övre delen av karm och dörr, visst kan man lyfta av dörren och lägga på några brickor och lyfta dörrbladet lite. Det går ändå att låga dörren.
Ni som bygger hus skulle ni bygga en tröskel som inte möts på mitten?
Med vänlig hälsning, Carina
 
Man kan t ex lägga en list av metall över glipan. Finns på våra vanligaste byggvaruhus och övertäcker en myckenhet av synder kan jag säga.
 
  • Gilla
Carina Johansson4 och 1 till
  • Laddar…
Såhär ser det ut hemma hos oss, där vi har samma problem fast mitt på vardagsrumsgolvet.
Inomhusmiljö med trägolv, vit vägg, dörrtröskel, del av stolsben och metallgaller.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Ett tips — använd inte de skruvar som brukar följa med när man köper såna lister, dels för att de förmodligen är för korta för det som du beskriver, dels för att de brukar vara så mjuka och klena att skruvskallarna lätt trispar upp sig och blir vassa när man skruvar i dem… och sen fastnar man ideligen med strumporna där.
 
  • Gilla
Maria T och 1 till
  • Laddar…
Det borde väl gå att hitta en bredare "tröskel" än den som han satte dit när han la laminatgolvet? Det är väl egentligen inte en tröskel utan en list (ek?) som varken matchar det nya golvet eller badrumsgolvet speciellt bra.
 
  • Gilla
ricebridge och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.