Har köpt nya uttag i samband med köksrenovering. Istället för kakel har vi en glasskiva, som vi har tvingats sätta med lite distans från väggen pga ojämnheter. I glasskivan är vi fått borrat ett hål för uttag (fanns infället i väggen sedan tidigare), men nu märker vi att uttaget vi köpt är väldigt väldigt trögt.

Först trodde vi det var jord-klämmorna som var hårt spända, så de lossade vi lite på. Men nu märker vi att det är när man ska sticka i stickproppen sista biten som man får ta i ovanligt mycket.

Vi är övertygade om att glasskivan inte kommer att hålla för detta tryck och undrar därför om man kan "lossa" lite inne i uttaget... Eller någon som har andra tips??

Tacksam för alla svar!
 
Köp ett nytt uttag av bättre kvalite. Mickla inte med uttaget då det kan resultera i att funktionen försämmras och det blir glappkontakt och varmgång och i värsta fall brand som följd. Alternativt kan det gå att sätta en sk förhöjningsring för dosan mellan väggen och glasskivan som tar hand om trycket när man sätter i en kontakt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.