Är sugen på att i vårat nybyggda hus lägga in trägolv i det stora badrummet...(ligger inget golv alls än:) Finns det någon som har erfarenhet av detta eller vet var man kan hitta en återförsäljare?
:-/
 
Går säkert på något sätt men verkar enbart opraktiskt. Undrar vad försäkringsbolaget säger om (när?) det blir en fuktskada?
Absolut ha trä? lägg klinker eller våtrumsmatta + trätrall (finns nå´t våtrumsliknande - säkert inte gratis)
 
Det låter som en vettig idé att lägga in trall! Erfarenheter mottages gärna! Är det bäst att lägga en neutral matta under då, och sedan finns det färdig "våtrumstrall"?
 
Äntligen Hemma gjorde om badrum i förra avsnittet. Där la man trall ovanpå ett golv med klinkers. Det såg lätt ut att lägga dit trallen. Men hur håller man rent? ???

http://www.tv4.se/

Gå till Äntligen Hemma. Välj reportaget "Disko på toaletten".

/Ziro

 
Teak borde funka. Men det lär ju vara dyrt som knark :(
 
Ziro skrev:
Äntligen Hemma gjorde om badrum i förra avsnittet. Där la man trall ovanpå ett golv med klinkers. Det såg lätt ut att lägga dit trallen. Men hur håller man rent? ???

[länk]

Gå till Äntligen Hemma. Välj reportaget "Disko på toaletten".

/Ziro

Man gör trall sektioner gissar jag
 
Det där smäckiga dom la in på TV4 är ett golv man lägger på befintlig matta eller klinker, vilket jag personligen tycker e ganska galet. Hur får man bort alla dammtussar efter en tid?

Ska du ha trägolv så ska du ha ett äkta skeppsgolv i teak, och ska du ha det så ska du ha en välfylld plånbok!

/ PJ
 
Jag såg ett trägolv i en Golvbutik i Bromma. Det var väldigt likt teak skeppsgolvet. Den tillverkas i Kina och kostade, när jag frågade, 800:-/kvm.

Kan det vara nåt  ;)

Här hittade jag en sida om teak golv till badrum. Det är bara att ringa och fråga om pris  ;D

http://www.parkettspecialisten.se/nyheter.asp?ID=13

teak%20nåtad.jpg
 
Har själv lagt in trägolv (Oregon pine) i mitt badrum. Har fått hjälp och råd av Almedals Trägolvsaktiebolag i Gbg (finns på nätet). Där finns mycket kompetens i ägaren Jonas. Han har också skrivit en artikel i branschorganisationens tidning i ämnet. I korthet: Försäkringsbolagen är inga problem. Välj det träslag du önskar. Godkännt tätskikt måste finnas precis som vid klinkerläggning. Golvet oljas (ej lack) och notas med Sikaflex, precis som ett båtdäck och de är faktiskt täta länge trots yttre påfrestningar.
 
:) Ville bara informera att trallen de la in i badrummet såg jag "live" på K-Rauta häromdagen. Vet tyvärr inte vad den kostade men den verkade rejäl.

 
Har nu kommit fram till en bra, snygg och praktisk(!?) lösning: Vi ska lägga in en våtrumsmatta i en neutral färg med gråtoner, ovanpå denna kommer vi lägga teak-trall, likadan som den de lade i badrummet på tv4. För att lösa problemet med städning lägger man raden med trall närmast väggarna som fast, resten kan man m.h.a en kniv/skruvmejsel/stämjärn "knäppa upp" och då snabbt och smidigt komma ner till plastmattan och göra rent. Trallen kan man då ta ut och tvätta av med högtrycken eller liknande! Detta bör man göra 1-2 ggr per år...ska det va fint så...:)
 
Lade in ett teak-trallgolv i tvättstugan. Blev himla fint. Träribborna sitter på en plastgrej och det blir luftspalt under. Varken lika mycket vattenstänk eller smuts i tvättstugan som i badrummet dock. Några vattendroppar när jag tvättar något för hand i hon. Torkar och försvinner. Under hon och diskmaskinen fortsatte vi med granit-trallgolv. Påpassligt nog samma storlek på plattorna.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.