Kamrater!

Har en vägghängd tv på ena sidan tv-rummet och vill inte ha några bänkar, varken ovanför eller under. Så kompaktsurroundsystemet med dvd ska stå bredvid soffan, alltså mitt emot tv:n. För att undvika att behöva dra en scart (ja, vi är lite omoderna här) femton meter tvärsöver rummet så har jag funderat på trådlös överföring.

Är det någon som har använt en sådan här: HQ Vid-trans 150? (http://www.netonnet.se/art/tv-och-bild/tradlos-overforing/ljud-och-bild/HQ-Vid-trans150/104269.3148/)

Kommer det att fungera för mig?
 
Skippa trådlös överföring. Man blir bara frustrerad över hur dåligt det fungerar.
Om du inte vill dra HDMI eller SCART, så skaffa en HF-modulator och dra en vanlig antennkabel. Den kan vara hur lång som helst (nästan).
Det är väl inte en lösning man rekommenderar idag, men jag garanterar att bild och ljud blir bättre än med "normala" produkter för trådlös överföring.

Det finns normalt en antenningång på HF-modulatorer, så du kan koppla flera i serie och/eller ansluta en TV-antenn. Då får du allt i en kabel till TV'n.

Exempel på HF-modulatorer:

http://www.kjell.com/sortiment/ljud...er-tillbehor/rf-modulator/rf-modulator-p57131

http://www.kjell.com/sortiment/ljud...modulator/rf-modulator-med-vhf-och-uhf-p57169
 
Och vi skall väl understryka att även om det är bättre så är det inte bra. Det blir antagligen så dåligt att du lika gärna kan skippa tom DVD. Inte värt besväret mao. Jag är rädd att det är "tänk om tänk rätt" som gäller. Antingen dra hdmi (halv)långt, eller scart kort, dvs planera om möbleringen.
 
Ok. Tackar för svaren :D

Är ca 15m scart, för långt?
 
Det beror på. 5 meter är tumregeln (då får man "aldrig" problem). 10-15 max utan förstärkning så måste du ha 15 köp en bra kabel och håll tummarna. Men det är långt, bara så att du vet.
 
Ok. Jag håller tummarna och testar.
 
Det är ju inget som hindrar att man gör sin egen SCART-kabel med exvis RG179 koax för de videosignaler man använder, då borde man kunna köra nästan hur långt som helst.

http://www.hardwarebook.info/SCART
 
Eller ställer den gamla anläggningen i källaren och köper en ny vägghängd och spikar upp under TVn. Ingen hylla, korta digitala kablar. Problem solved. :)
 
Har anläggningen HDMI? Antar att du inte har det eftersom du frågade efter 15m scart och inte 15m hdmi. Trådlös HDMI sändare/mottagare är ju inte fasligt dyrt längre. Håller annars med föregående talare, analog signal är tyvärr redan så pass dålig, med dagens mått mätt, att sen skicka den äver en undermålig radiolänk gör inte saken bättre. har själv provat några sådana sändare "förr i tiden" och det blir inte bra.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.