Hej, hittade just detta forum. Vi har hittat vårat drömhus men det kräver mycket renovering.
Huset är ett trähus byggt ca 1900 med timmerstomme. Grunden har satt sig i kanterna, men muren i mitten verkar vara i ursprungsläget. Vad kan det tänkas kosta att leja för att rikta upp ett hus och fixa en ny grund? Det är ett 1 3/4planshus och nedre plan är ca 90-100kvm. Det har stora grundstenar som är otroligt vackra, så helst skulle vi vilja behålla det utseendet.
Finns det några schabloner att gå efter? Om det är någon som vet en länk där det finns schabloner på vad olika renoveringtyper brukar kosta / kvm. tex panel, 3glasfönster tegeltak, plåttak, etc etc så tar jag tacksamt emot det :)

 
Jag skulle nog ta in en seriös besiktningsman som kollar av detta mycket nogrannt - kostar visserligen en slant (i Skåne 5-6000) men en sådan kan ge dig indikationer på kostnader. Om du väljer rätt besiktningsman vill säga. Kolla av marknaden och ta upp problemet och se hur han reagerar innan du beställer besiktningen.

Vi anlitade en sådan förra året gällande ett 1700-talshus och kunde göra bra skattningar för totalrenovering där grund ingick och kalkylen har faktiskt hållit.

På sikt betalar sig en sådan procedur och har man tur ... får man även rekommendationer till yrkesmässiga hantverkare som gör jobbet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.