Vi skall skriva entreprenadkontrakt för ett nyckelfärdigt hus och köper även tomten av husfirman. Behöver vi själva teckna någon försäkring? Garbo vet jag ingår men behövs nåt mer och i så fall vad?
 
Vad är det för sorts försäkring man har då? För avtalet gäller ABS95 så de försäkringar som nämns där ska ju ingå. Är den nån annan du menar?
 
För det första så skall Du kolla att entreprenören verkligen har de försäkringar som krävs enligt ABS 95. Begär att få se kopia av aktuellt försäkringsbrev.

Även om försäkringar enligt ABS 95 finns så bör Du ha en byggherreförsäkring. Det kan nämnligen inträffa skador på tredje mans egendom som entreprenörens försäkring inte täcker. Se ABS 95 kap 5 § 13.
Även om andra skador skulle ske är det säkrast att ha en villaförsäkring, som de vanliga försäkringsbolagen tillhandahåller. Byggherreförsäkring ingår i en sådan villaförsäkring.
 
En liten komplettering till ovanstående.

Från de flesta husleverantörer ingår en villabyggareförsäkring på ett år i avtalspriset. En sådan täcker det jag avser i förra inlägget.
Kolla med din leverantör.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.