Har ingen bra karta över tomten och hittar inte heller några rörstolpar på tomten. Behöver veta exakt var tomtgränsen går, hur gör jag - kontaktar Lantmäteriverket?
 
Statsbyggnadskontoret i din kommun har kartor som kan vara till hjälp. De kostar någon hundralapp för kopior.
 
Jag beställde en återutsättning då jag inte hittade alla rör.
Det gick på 6500 för mig. Det var timpris på det. Kommunen som utförde.
 
Kan tipsa om tjänsten "Min fastighet" på Lantmäteriet. Gick in där och hittade tomtkarta, men framför allt gps-koordinater för alla hörn på tomten. Nu ska jag ut med GPS:en och hitta tomtgränserna!
 
Det är väl "lite" skillnad på nogrannhet på de GPSer som används för lantmäteri, och sådana man handlar för bilnavigering.
 
Hmm, min gps koordinater stämmer inte med verkligheten, endast y-koordinaten stämmer inte x-koordinaten. Finns det olika system?

Gps:en säger 6-12 m noggrannhet och det räcker i detta fall.
 
Finns det någon bra karttjänst där jag kan se x och y koordinater på kartan och där jag kan zooma relativt detaljerat. Eniro har endast lat/long-positioner.
 
Eniro har även x & y, tryck på RT90
 
Flera kommuner har riktigt detaljerade kartor t ex http://karta.molndal.se/ med denna kan du nog få fram koordinater med en nogranhet på +/- 1 meter
 
I de flesta större städer är det kommunen som är fastighetsbildningsmyndighet, dvs den man ska kontakta för att få veta exakta koordinater för en fastighet. I andra delar är det Lantmäteriet.
Vill man veta EXAKT var en tomts gränser går, är det förrättningsakten som gäller. Inte fastighetskartan eller eniro. Alla kartor är generaliserade i större eller mindre mån, betänk att tex fastighetskartan är karterad i en skala på 1:10000, dvs 1 mm på kartan är 10 m i verkligheten. Lägg till GPS-felmariginalen på det så kan du hamna 22 meter fel...
 
"Min fastighet" på Lantmäteriet verkar bra, tyvärr fanns varken koordinater eller länkarna till servituten inlagda ännu för vår fastighet, bor i Sthlm.

/abbe
 
basshunter skrev:
Finns det någon bra karttjänst där jag kan se x och y koordinater på kartan och där jag kan zooma relativt detaljerat. Eniro har endast lat/long-positioner.

Här finns formeln för att räkna om koordinater
http://www.lantmateriet.se/upload/f...latlongh/XYZ_geodetiska_koord_och_exempel.pdf

Annars är det bara att ringa lantmäteriet eller stadsbyggnadskontorets kartavdelning så kan dom säga vilka koordinater du har på tomtgränsen.

Edit
Ifall man inte vill räkna själv finns en konverterare här
http://www.triona.se/appl/exec/NetPublisher/browse/314
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.