Hej!

Ibland så sjunker vattennivån i min toalett, så ibland är det nästan tomt o det luktar inte hallon i badrummet. 1 ggn i månaden kanske. Kanske om den står oanvänd ett par dagar så slukar den vattnet som är kvar.

Jag har märkt att ibland kommer lite luftbubblor upp ur vattnet, som den chippar luft. Man kan tro att toastolen kanske inte står jämt men den står plant. Borde ju vara en mkt kraftig lutning om stolen skall ta in mkt luft(?)

Vad kan vara fel o hur åtgärdar man detta? Själva vattennivån är lite på gränsen för låg även när man just spolat, kanske normalt men nån centimeter till skulle vara bra.

TACK!
 
det där beror ofta på att det är något fel på avloppsavluftningen. När spolvattnet rinner ner i avloppsatammen så suger det luft med neråt. Den luften skall släppas in i röret via avluftningen som antingen är ett rör som mynnar ute på taket eller är ett rör som sitter på vinden elelr någonstans i huste med en backventil på sig (skall bara släppa in luft inte släppa ut luft).

Alterantivt kan det bli så här om du har lite halvstopp i röret. Då samlas vatten som fyller röret istället för att rinna i röret och kunna släppa förbi luft ovanför "vattenytan". Samma sak, luft sugs in via toastolen istället för via avloppsavluftningen.
 
Kolla in var du har avluftningen, d.v.s. någonstans där avloppet går ut i det fria. Alternativt så sitter det en ventil någonstans som (normalt) släpper in luft då det blir undertryck i systemet. Den kan ha fastnat.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.