Jag har två badrum i hus från 1933 där nycklarna har försvunnit till dörrarna. Jag tror att även om jag haft dem hade jag varit tveksam att ha dem kvar. Jag vill att det ska vara smidigt med lås, att kunna se om det är upptaget (för gäster), och ev barnvänligt.

Kan någon tipsa om där finns någon gammal låskiste modell jag ska titta efter, alternativt splitta uppsättningen (så en lösning för handtag, en lösning för låset)?
Eller något annat smidigt sätt. Där kanske redan finns en modern variant som löser detta problem?
 
Sätt en kort haspel på insidan.Ingen risk att nåt barn får panik om nyckel/vred konstrar.
 
Vi använde oss av ett sånt här
http://www.byggfabriken.com/sortiment/beslag/dorrbeslag/info/produkter/544-202-toalettregel/
lås när vi skulle komplettera på en gammal spegeldörr. Vi ville okså gärna att det skulle gå att se utifrån om det är upptaget eller inte och låset är dessutom väldigt lätt att sätta utan att göra några större ingrepp på dörren.

Det är lätt att låsa och låsa upp så risken att bli inlåst är minimal och det finns möjlighet att låsa upp utifrån om ett barn skulle låsa in sig.

Byggfabriken har även en annan modell
http://www.byggfabriken.com/sortime.../produkter/544-212-toalettregel-utaatgaaende/
 
Hade jag sett Sophies andra förslag för 22 år sedan hade jag köpt en sådan. Istället köpte jag ett toalås med vanlig låskista. Ut mot dörrbladets långsida så är kanterna rundade där gamla låskistor är helt rektangulära. Jag löste det med att fylla igen med plastic padding och måla över när jag målade dörren. Ser helt ok ut och det har dessutom funkat bra.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.