Hej

Har tittat på ett hus som vi fastnade för direkt, är allt som vi letat efter och mycket välskött samt inte några fel på besiktningen.

Nackdelarna med huset är att det ligger på landet, utanför stan. (kan vara nackdel när man vill sälja i framtiden), Vitvarorna är alla ca 14år gamla, Bergvärmen är ca 14år gammal, eventuellt behövs en ombyggnad utav avloppet. Är ändå några poster som kan komma att kosta en slant i framtiden.

Vi är enda intresserade i dagsläget, de begär 1670 000kr för huset, vi la bud på 1470 000kr.
Nu kanske det är så att avloppet måste bytas inom 2år. kan man sänka ytterligare då?

Hur vet man vad huset är värt? Mäklaren tyckte inte om vårt bud. Huset har ju lågt byggnadsvärde samt taxeringsvärde, och sålda hus i närheten ligger inte alls så här högt. Iofs har de inte varit så nya eller i så bra skick.
 
Tror ni att det kommer upp ett hus i framtiden som ni blir lika sålda på men med skillnaden att där är en ny bergvärmepump, nytt avlopp och nya vitvaror?:)

Givetvis ska ni inte lägga mer än nu är beredda på att ge för huset och det har ni väl gjort i och med budet. Vad grundar du dina tankar om att avloppet kanske behöver göras om? Har du hört med kommunen, besiktningsmannen eller är det ett antagande?

Ni har väl ett hyfsat bra läge eftersom det inte är några andra som bjuder på huset. Dock verkar där inte vara något fel på huset och säljarna kanske inte är sugna på att sälja under utgångspriset som är satt. Givetvis tyckte inte mäklaren om ert bud, blir mindre provision till honom då:).
 
Huset är värt så mycket som en köpare är beredd att betala helt enkelt.
Är Ni beredda att betala det Ni bjöd och ingen annan bjuder över är det vad huset är värt, väljer säljaren att inte sälja då så är det dennes beslut och inte nåt man kan påverka. Då får man fundera på om man vill ge mer än så.

Vitvaror som är 14 år är i princip avskrivna, försäkringsvärdet är noll så där får man räkna med att byta alla inom ett halvår från när man flyttar in. Sen kan det vara så att dom håller mycket längre men det kan man inte räkna med, våra Huskvarna grejor (inbyggnadsugn och diskmaskin) höll 7 år :(

Vad betyder "byta avlopp"? är det eget avlopp med egen avloppsbrunn? lr kommunalt? vad är det som behöver bytas och varför?

Vi har aldrig spekulerat i våra boenden, det första huset gav vi så mycket för att våra föräldrar vart hysteriska men vi sålde det med vinst ändå.
Lägenheten köpte vi för 950k vilket vår bankkontakt tyckte var helt galet i det området men vi sålde den för 1,5 mille drygt 2 år senare så man vet aldrig hur marknaden utvecklas.
Mitt råd är att om man verkligen har hittat sitt "drömhus" så köper man det om man har råd och räknar med att bo där tills man dör.

I Ert fall skulle jag nog låta budet stå ett tag och om det inte dyker upp nån annan spekulant så kan man prata med säljaren lr mäklaren och helt enkelt be om ett motbud som är det lägsta som säljaren kan tänka sej, så får man se om man tycker det är ett pris som är acceptabelt.
Lr så är man tuff och säger att det bud man lagt gäller 1 dygn till sen drar man sej ur affären så får säljare fundera på om dom vill sälja eller inte.
 
P
Säljare/mäklare måste helt enkelt börja förstå att priser kommer inte bara öka och öka år efter år... Vissa år/perioder sjunker dom.
Men vill dom inte sälja så vill dom inte..
 
Nej vi verkar inte komma överens och nu ska de sänka priset och lägga ut nya visningstider så vi får väl se vad som händer..
 
Fredrik-G skrev:
Nej vi verkar inte komma överens och nu ska de sänka priset och lägga ut nya visningstider så vi får väl se vad som händer..

Vet du vilket pris de ska lägga ut huset på nu då? Det känns som ett riktigt par korkade säljare. Ni lade ett bud 200000 under utgångspris och nu ska de ut med nya visningstider och nytt pris, ska de sänka 50000 eller vad är deras plan? Skulle jag haft huset skulle i alla fall jag försökt få till stånd en affär med de som verkligen var intresserade, dvs ni. I alla fall kunde de väl försökt få er till att gå upp några tusenlappar....
 
Vi har tittat på ett till hus och kanske lägger bud på det istället som det ser ut just nu, tycker dock om detta huset lite bättre.
Ska nog lägga ut det för 1 500k eller 1 525k, känns tråkigt när vi inte kommer överens.
Avloppet är enskilt, och kommunen har för sig att det ska krävas bättre rening nu. Därför det kanske måste bytas.
 
Med dom förutsättningarna är avloppet ett problem, då skulle jag undersöka så noga det gick vad dom egentligen menar så man vet vilka krav man ska leva upp till och att dessa krav går att följa på den aktuella fastigheten.
Definitivt ett skäl till att inte betala "för mycket" av den egna kassan för huset.
Hade vart enklare med kommunalt för det är inte så mycket annat än att byta rör man gör då, därav frågan.

Hur många kom på förra visningarna? som nu kan tänkas bli intresserade om dom går ner i pris, vet Du det?

Som så många skrivit tidigare i liknande trådar, läget är det som är viktigt för det kan inte ändras, huset däremot går att bygga om.
Så är det inte läget Ni anser är det perfekta finns ingen anledning att betala nåt överpris för en fastighet som förmodligen kommer att kosta en del att få i skick.
 
Jag tycker ni gör allt rätt, och säljaren gör "allt" fel. Tyvärr verkar inte mäklaren förstå att det finns goda möjligheter att knyta ihop säcken här, och få en affär till stånd. Att lägga ut hus igen med lägre pris inom någon månad från ett ursprungligt försök att sälja brukar inte attrahera fler köpare som är beredd att betala mera. Möjligen får man någon intressent till som är beredd att betala någonstans i samma härad som ni, men minst lika troligt är att huset står osålt hela sommaren, och så får man ta nya tag i höst.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.