Tänker köpa en tomt där diverse grävarbeten (el, vatten, internet, telefon) ska ingå. Detta är dock inte klart. Hur gör man då? Kan man skriva nått kontrakt med alla dataljer och datum mm. Kan man få hjälp med formuleringar? Ska man hålla inne med en del av betalningen? Hur gör man vid fördröjningar? Hjälp!
 
Mitt råd ær att ta hjælp av en advokat. Denna kan utarbetar ett køpekontrakt med alla villkor. Att sjælv skriva kontraktet kan medføra risker att ni sjælva kommer att få stå før mkt - kanske allt - arbete på fastigheten. Advokatutgiften brukar betala sig i det långa loppet.

lycka till :D
anna
 
Hemmakatten
Håller med Anna om att fastighetsrättsjurist bör tas till hjälp med kontraktet. Självklart bör du innehålla en summa pengar tills allt är klart, lämpligtvis samma summa som det skulle kosta er att göra det själva.
 
VI har precis köpt en tomt på samma sätt, men då var det en mäklare inblandad som skrev kontrakt med villkor om det som skulle göras. Har ni ingen mäklare som är inblandad?
 
Mæklare i all æra, men att anlita en jurist garanterar att du får ett kontrakt som ær juridiskt korrekt. Mæklaren har vældigt begrænsade kunskaper om juridiken, dock klarar de av många "vanliga" frågestællningar, men då det gæller lite speciella situationer, BØR man - før sin egen skull - anlita en jurist.

Lycka till!
Anna
 
Nej, ingen mäklare så långt ögat når. Har sedan tidigare tappat förtroendet för den yrkesgruppen, men kanske ringer och kollar vad de kan erbjuda i alla fall...
Tackar för tips och synpunkter!!
 
Det viktiga är ju att om jobben skall utföras efter ert tillträde, så räcker det inte att det står i avtalet att det skall göras. Det måste tydligt finnas definierat vilka konsekvenser det får för säljaren om arbetet inte är utfört (och godkänt) inom en viss tid.

helst så skall ni då innehålla en del av pengarna tills arbetet är utfört. Men även se till at det finns ett definierat förseningsvite.
 
5-6000:- verkar det kosta att få lite hjälp med pappersjobbet. Kan det ju vara värt!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.