Om man har köksfläkt så bör man under -10° maximera fläktens hastighet under de första minuterna av matlagning, detta för att undvika kondens i ventilationsrören. Sätt dessutom gärna igång fläkten ett par minuter innan ni sätter stekpannan och kastrullen på spisen. Frugan glömde det igår och det rann rätt ordentligt med vatten när det var -15 grader ute...

Bara ett tips för att slippa problemet.
 
  • Gilla
IgelSpikey
  • Laddar…
Intressant, har aldrig märkt att det runnit kondensvatten och då bor jag i Norrbotten. Nu senaste dagarna har det varit ner mot -40 grader och då har man inte velat köra fläkten mer än minsta nödvändigt.
 
V ViktorHg skrev:
Intressant, har aldrig märkt att det runnit kondensvatten och då bor jag i Norrbotten. Nu senaste dagarna har det varit ner mot -40 grader och då har man inte velat köra fläkten mer än minsta nödvändigt.
Det beror naturligtvis på konstruktionen. De flesta har en köksfläkt som går rakt upp och som bara är igång när man lagar mat. Då får du utetemperaturen i hela röret även om det är isolerat.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.