I ett hörn på vår tomt har vi en 1,5m2 en liten bergsknall som kanske är 4 dm hög. Vi skulle vilja placera någon växt i hörnet på tomten som rinner/kryper/klättrar ned längs bergsknallen. Själva växten tänkte vi antingen i någon större kruka eller låda.

Vi söker en växt som växer hyfsat fort och efter han täcker denna bergsknall. Något tips på sådan växt?

tack!
 
Redigerat:
Det finns klematisar som man kan ha växande på marken. Men det gäller att inte glömma vattna!
 
Klätterhortensia är fint!
 
Ska växten växa i en kruka hela tiden? Ja då ska den ju vinterskyddas under den kallare delen av säsongen. Jag hade själv valt att förenkla och ha ettåringar i krukan. Fördelarna är att man slipper vinterskydda krukan/växten och även kan byta sort varje år om man känner för det.
 
Förutom att den ska klä in en liten bergsknalle, hur är förhållandena omkring?? Där den kan planteras? Klätterhortensia växer långsamt, vill gärna ha fuktigt och tål skugga. Fantastiskt fint o knotigt grenverk, och underbara vita blommor. Om det är soligt och varmt skulle jag rekommendera klematis av någon variant ni själva finner vacker.
Vad gäller kruka o vinterskydd...se till att växten o jorden får torka till innan frosten kommer. Man ken lägga plexiglas över krukan.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.