Behöver börja kalkylera och planera för nästa års projekt. Bor i radhus och har på baksidan en minimal trädgård som aldrig används. Det som skiljer trädgårdarna åt är först träplank och sedan häckar, trädgården avslutas med en hög stenmur. Finns mycket potential men tiden och orken tryter. Vår önskan är att med en inbyggd altan kan vi uttnyttja baksidan mer än vad vi gör idag.

Idag har vi en altan med vanliga stenplattor. Altanen är ca 5m bred (haha, alltså längst med huset)och ca 3m djup (ut till gräsmattan, kan inte rätta beteckningarna). En liten trappa går från altandörren. Ovanför har vi en balkong som inte täcker hela ytan.

Planen finns nästa år att byta ut träplanken mellan husen och höja dom lite för att dom som vill ev ska kunna bygga in sina altaner (bygglov hoppas jag ordnas).

Det vi vill ha är ett trägolv, tak och glasparti ut mot trädgården (eller gräsplätten rättare sagt,haha):) öppningsbart på något sätt så man kan gå ut.

Behöver inspiration! Vet att det inte går att räkna på direkt men mellan tummen och pekfingret vad kan det gå på?? Vi har absolut inte ekonomin till något extralyxigt men det ska inte heller rasa om 5 år igen.
 
Ett bra första steg, för att både hämta inspiration och information för att upprätta en kalkyl, föreslår jag är att gå in på Skånska byggvaror (www.skbv.se).

Mvh
 
Vi har precis avslutat vårt uterumsprojekt och är helnöjda.
Vi handlade partier+tak från SKBV.

Titta in på länken så kan du få lite inspiration.

http://www.styleroom.se/album/2011
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.