Här är huset, ska så småningom bli ny fasad men fönstren bör målas, dörren likaså, tänkte välja rätt kulör direkt.

har lite funderingar på ljusgråa foder, samt blåa dörrar/fönsterbågar, huset ska vara kalkvitt, eller vad det nu heter.

Bilden:
 
  • huset_006.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Jättefint hus!!! :) Jag hade inte valt en blå dörr, hellre en grå. Det kan bli jättesnyggt med "kalkvitt" och sedan grå foder, dörrar och fönster. Om du vill ha färg på dörren hade jag hellre valt en i ek eller möjligtvis en röd. Men det är ju bara jag!
 
Pandan skrev:
Jättefint hus!!!  :) Jag hade inte valt en blå dörr, hellre en grå. Det kan bli jättesnyggt med "kalkvitt" och sedan grå foder, dörrar och fönster. Om du vill ha färg på dörren hade jag hellre valt en i ek eller möjligtvis en röd. Men det är ju bara jag!  
tack,. skulle förstås ha valt framsidan då ytterdörren inte syns här, försöker lägga in en bild på framsidan, om jag hittagr ngn förstås. :)
har faktiskt funderat på just en röd dörr, fanns ngn färg i kartan hos nordsjö som hette plommonröd.

Så fönsterbågar och foder i samma gråa nyans?

 
  • huset_framsida.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Åh, ännu finare från framsidan! Nu när jag ser framsidan kan jag förstå att du har tänkt på blå dörr. Det kanske inte hade varit helt fel ändå? Det blir då lite medelhavskänsla/skånekänsla på huset tror jag. Men jag hade nog ändå valt röd dörr, en inte allt för klarröd utan mer åt ljus falurödhållet och sedan målat foder grå och en liten röd kant invid fönster för att ta upp färgen i dörren. Lycka till! Det blir säkert bra nästan hur du än gör!
 
tackar igen :)

jag tror fasen det lutar åt en röd dörr precis som du föreslog i första svaret.
har ju lite på dörrarna kvar att göra, dom är grundmålade och ska lagas lite samt spacklas och slipas.
 
Röd dörr passar utmärkt mot en vit fasad. :) Så jag skulle valt röd dörr, absolut inte blå. ;)
 
Jag gillar också rött bäst, eller grönt, eller möjligen blågrönt. Några hus i vårt område har valt att måla träfasaden blå till gult tegel. Borde kanske blivit snyggt men jag gillar det inte. Blir lite svenska flaggan över det hela. Däremot finns det ett gammalt hus i byn från 1928 som är av rött tegel och har blått runt fönstrena, en ganska mörk blågrå färg och det är snyggt!

Pernilla
 
Som sagt av övriga inte blå dörr. Jag har nu blå dörr inte snyggt, skall målas grå
NCS 5000 N. Hus färg NCS 0502Y. Kompis har röd dörr men då mer vit kulör på huset samt rött tegel. Också snyggt
 
det blev en röd dörr, och snickrade spröjs, väntar på nya glasrutor till dörren, men dom kommer den 19oktober.

nu vill jag ha gråa foder, i två olika nyanser, en lite ljusare, en lite mörkare. tips på färgkoder samt vart jag ska lägge dom färgerna, vill ha lite grått på altanen också.
men som sagt, tips på vart...

 
  • 123_2308.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
en bild till
 
  • 123_2309.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
ytterligare en...
 
  • 123_2310.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Jag skulle nog valt att måla den rand som idag är mörkare runt fönstrena med den vinröda kulören du har på dörren och efter att du putsat om /målat om huset måla en ram i en ljust grå kulör på putsen (jag ser att det redan är en ram i putsen runt fönstrena).

Alternativt måla spröjsen röd och ha aluminiumgrått runt om...(men jag antar att du vill återkomma med det vita)...Det vita återfinns iofs på fasaden i tillräcklig mängd...;)

Fint hus..men jag blir svettig bara av att titta på det..;) Det är ju iaf bra att man ser en potential redan nu...det gör man inte i mitt hus...haha. :surprised:
 
Om den huvudsakliga frågeställningen är hur intrycket av huset kunde förbättras så tycker jag att huvudfokus borde ligga på att byta fönstren i takkuporna. De passar inte alls in stilmässigt -inte takkupan heller men...Vidare tycker jag verandan ger ett tungt intryck. Din fina röda dörr bara försvinner i ett mörkt hål. Är verandan i sten eller kan man bygga om? Redan det att flytta upp/ta bort överliggarna i hålen på sidorna om dörren så att hela överlinjen blev lika skulle göra stor skillnad. Vidare borde skorstenen på baksidan-om den ska vara kvar-putsas. Då blir huset kanonfint tycker jag! Dörren är helt i min smak...säger jag som har äggskalsvitt hus med engelskt röda knutar och foder, vita fönster...och omålad dörr...troligen blir dörren grågrön :-/.
 
Alsti18: Har du någon bild på ditt hus ? Färgsättningen låter jättefin !
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.