Vi håller på att skissar på ett altanbygge inför våren, men känner att vi fastnat i vissa hjulspår och skulle behöva lite input utifrån :)

Vi har skissat lite i sketchup på olika lösningar med en sned del för att fånga lite utav morgonsolen (se väderstreck på bild 1) och sedan någon låta altanen löpa runt till östersidan utav huset där vi funderar på att bygga uterum i framtiden (bild 3).

På hörnet hade vi gärna sett något som delar av de båda sidorna och vi har på vår ritning skissat på något pergola-aktigt, men här behöver vi hjälp! (bild 2)

Marken sluttar lätt åt öster och där finns egentligen inga grannar som stör. Åt väster däremot har vi en gata.

Vi skulle vara tacksamma för om någon skulle kunna ge tips på hur vi skulle kunna få till lite olika "rum" på en altan som denna.

Gärna tips på hur vi kan forma altanen på något annat sätt än vi gjort för att få till det bättre. Skärmavbild 2015-04-08 kl. 18.10.09.png
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Skärmavbild 2015-04-08 kl. 18.11.03.png
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Skärmavbild 2015-04-08 kl. 18.11.20.png
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
S
sista alternativet. = använda altan året runt
 
Jag tycker du har nåt bra på gång. Jag gillar avdelningen med pergolan där man kan ha matbord och på så vis få lite skugga. I söderläget hade man väl ställt lite solstolar och sedan någon loungegrupp i västerläget där ni har kvällssol. Vill ni sedan bygga uterum kan man ju alltid göra det i efterhand.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.