Hej

Jag och min sambo har precis köpt ett litet hus i bromma och vi ska renovera ett badrum på ca 4 kvm och undrar om någon kan rekomendera någon bra firma som inte tar hutlöst betalt.

Vi har fått en offert hittils på 127000:- och då ingick inget kakel, klinker eller inredning. Vi tyckte det var dyrt men det är möjligt att det kostar så mycket?

Mvh

Christian
 
Vi har anlitat Robert Berglund bygg, han har gjort fint badrum hos oss. 070-641 43 76
 
Tack för tipset :)

Någon som anlitat Badrumsteknik AB? http://www.badrumsteknik.se

Jag ska ha hem dom för att titta på badrumet och få offert
 
Vi har en lägenhet med två badrum, och vi har funderat på att renovera ena badrummet. Vi har kikat runt lite, men undrar om det finns någon som kan rekommendera ett bra seriöst företag.

Jag var inne på badrumstekniks hemsida och gillade inte det jag såg. Brukar alltid bilda mig en uppfattning om företaget när jag ser hemsidan.

Vi tar emot alla förslag.

Mvh

Familjen Alm
 
Vi renoverade vårt badrum för ett tag sedan och vi anlitade renoverus ab.
Det gjorde ett riktigt fint badrum hos oss. Man fyller i sina uppgifter på deras webbsida, och det man vill göra, så kontaktas man av en projektledare. www.renoverus.se.

Lycka till!

Sara Brodén.
 
Jag kontaktade Renoverus och de gjorde ett hembesök och idag fick jag deras offert.
I jämförelse med de andra byggföretagen (Badrumsteknik-Dåderman som oxå kikat på mitt badrum) ligger Renoverus 20-25% billigare.

Riktigt trevliga killar, med bra idéer. Kommer att anlita dem och ladda upp bilderna när badrummet är klart. Vill tacka Sara för tipset. Förutom priset kunde de även börja nästa vecka. De andra företagen pratade om månader fram i tiden, vilket jag tycker är riktigt dåligt.

Tack ännu en gång för tipset!!!

Hälsningar,

Anders
 
Andersalm skrev:
JDe andra företagen pratade om månader fram i tiden, vilket jag tycker är riktigt dåligt.
Hur resonerar du då?
Duktiga hantverkare har ofta ett gott rykte som håller dom fullt sysselsatta, och då blir det väntetider. Bättre att låta kunden vänta några månader på byggstart än att åta sig något som egentligen inte har tid med.
 
ACME skrev:
Hur resonerar du då?
Duktiga hantverkare har ofta ett gott rykte som håller dom fullt sysselsatta, och då blir det väntetider. Bättre att låta kunden vänta några månader på byggstart än att åta sig något som egentligen inte har tid med.
Acme har en poäng här men jag skulle vilja säga att det är inte så enkelt. Har ett exempel på en av traktens bästa rörmockare som startade sin egen firma för cirka tre år sen. Han har inte haft dåligt att göra men som nystartad har det inte varit samma väntetider som för gamla firmor. Nu blir det dock svårare och svårare att få tag i honom.

I mitt förra jobb så frågade folk ibland om vi kunde rekommendera någon firma. Nu har jag den stora turen att en av de bästa rörmockarna i trakterna är min barndomsvän så jag frågade honom vilka som var duktiga. Han gav mig några namn och nämnde firman i förra stycket. Det blev faktiskt jävligt bra. Har haft folk som kommit fram och tackat mig för att jag rekommenderade honom.

Undrar ni säkert varför jag inte rekommenderade min kompis. Jo han jobbar för en större firma och han har blivit lite av en specialist på värmecentraler i större projekt så där har varit att göra. Sen vet jag att han hatar att hålla på med service. Snackade med han igår och nu skulle han renovera ett gammalt hus. Sicket jävla gnäll det var över detta.
 
Jag håller med dig ACME, ett bra företag och en duktig hantverkare har mycket att göra och svårt att åta sig ett arbete direkt. Jag är väldigt kräsen och skeptisk på samma gång till alla hantverkare och jag begärde referenser. Då fick jag följa med projektledaren på Renoverus AB till 3 olika byggen där de jobbade. Tanken var främst att jag och min sambo skulle få se olika badrum men även olika lösningar med inbyggd WC, nedsänkta tak men även hur de jobbade. Samtidigt träffade vi några av deras nuvarande kunder under rundturen. De fick oss att känna oss rätt så säkra. Som de berättade för mig har de mycket att göra, och eftersom de samarbetar med andra företag inom badrum- och köksrenoveringar kan de alltid hämta in flera gubbar vid behov, och därmed klarar de en tyngre belastning och kan utföra jobb med kortare varsel.

Och för det andra tycker jag att det är riktigt oseriöst när jag kontaktar andra byggföretag och berättar att jag vill renovera mitt badrum omgående så meddelar de mig att det går att ordna. Sedan när de gjort ett hembesök, lämnat offert och fått mig att vänta i 8 dagar, berättar de för mig att de kan påbörja om 2 mån

Och för det tredje, ett riktigt bra inlägg av lobo69. Gillade ditt resonemang...
 
Jag tycker att MissBroden och Andersalms referenser ska tas med en nypa salt, för de är båda nyregistrerade och dök upp efter att vi hade tagit bort smygreklam från Renoverus. Varning!
 
Enbacken Bygg är billiga o mkt seriösa ring magnus 070-8927777
 
Tack för alla tips. Jag tror vi går vidare med Badrumsteknik. Vi fick en tydlig offert som beskrev i steg vad varje del skulle kosta så även en lekman som jag förstod. Prismässigt låg dom bra till jämfört med andra vi fått offert ifrån. Killen som var och tittade verkade kunnig och tog god tid att undersöka badrummet och svara på våra frågor. Ska kolla lite referenser bara.

Andersalm skrev:
Jag var inne på badrumstekniks hemsida och gillade inte det jag såg. Brukar alltid bilda mig en uppfattning om företaget när jag ser hemsidan.
Om det hade gällt en e-hadelsfirma eller dyl hade jag nog också bildat mej en uppfattning om hemsidan men inte när det gäller hanverkare. Jag är glad om det finns en hemsida, och det finns många duktiga hantverkare som inte ens ha en.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.