Tänkte beställa sista ifrån traryd nu men har inte bestämt storlek på fönsterdörren som kommer att linjera med fönster vid matplatsen, sitter ett fönster där nu(där dörren kommer att vara alltså) som är ca 105cm brett så enklast borde väl vara att sätta in en 100- dörr eller blir den för stor tror ni?

Fönstret vid matplatsen har jag hemma redan och är 12x12 med fast mittpost liksom resterande större fönster både på över och nedre plan så den andra frågan är om man borde ha fast mittpost även på fönsterdörren, hur hade ni gjort?

Ovanför fönsterdörren på övervåningen sitter ett 110cm brett TF vridfönster med aluminium, nu finns tydligen bara deras nya serie optimal i aluminium utförande så det får bli träutförande på fönsterdörr samt fönster brevid..tror iof inte att man tänker på det sen..hoppas jag.
 
  • önskeskiss.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
En bred dörr i köket är väl inte fel...speciellt om man kanske har en altan utanför och springer mycket i den på sommaren med diverse brickor. Tänk på att när du beställer fönsterdörren att den linjerar med rätt sorts fönster ! Om du har ett fast fönster i köket skall dörren linjera med ett fast. Eller om du har ett öppningsbart så skall dörren linjera med ett öppningsbart.
 
Det är sant, ska väl bli en altan tids nog när huset är färdigrenoverat, har en HEL del kvar att göra men när man ändå håller på så kan det vara skönt att ha förberett med en altandörr när man ändå ska byta ut alla fönster.

Har koll på vilka som linjerar med varandra så där ska de inte vara nå bekymmer :)

Men kan man skippa fast mittpost på F-dörren eller kommer det se knepigt ut tror ni med tanke på att fönstret brevid samt ovanför dörren har fast mittpost?
 
Ingen mittpost på dörren ! det blir alldeles för små rutor..du kommer att få två rutor som är 36 cm breda ungefär, bättre med en som är ca 78cm.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.