Har hittills endast haft kontakt med hustillverkarna via mejl och telefon. Ska nu börja boka möten med de leverantörer vi är intresserade av. Vad bör man tänka på då? Går det att kräva ett fast pris vid totalentreprenad (inkl markberedning)? Hur mycket prutmån finns (om det nu existerar...)? Vill få tips och höra andras erfarenheter!
 
Om Du tecknar ett kontrakt på totalentreprenad, d.v.s. ett enda avtal skall naturligtvis priset vara ett fast pris. Dock förmodligen med viss reservation för extra markkostnader. Entreprenören kan ju inte veta vad som döljer sig under marken på Din tomt. Men entreprenören skall redovisa vilka markarbeten som ingår i det fasta priset (mängd uppfyllnadsmassor m.m.)
Är det komplicerad grundläggning med mycket sprängning el. dylikt och Du vill känna Dig säker kan Du be entreprenören att han tar in ett fast pris även på detta från sin grundentreprenör och inkluderar detta pris i sitt fasta pris.

På flera orter har kommunen numera så lång handlängningstid och de flesta husleverantörer så lång leveranstid att en indexkostnad kan tillkomma. De flesta leverantörer tar ut ett indextillägg om leveransen sker senare än sex månader efter avtalsdatum. Kolla detta med säljaren och försök att avtala bort ett ev. sådant tillägg.

Vad gäller prutmån så är det olika från företag till företag som Du kanske sett av flera inslag på detta forum
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.