Känner mig stressad då tapet och kakel måste inhandlas till köket i veckan och jag vet inte alls vad det ska bli. Köket är ett vitt Ikea-kök med vita vitvaror, svart bänkskiva, handtag i aluminium, fläktkåpa i glas och rostfritt. Taket ska få vita skivor och så är det trägolv.
Huset ska snart målas om i en ljus/mellanblå färg med mörkblå knutar.

Det är förutsättningarna, men vad för färger kan passa till detta? Har funderingar på någon blå tapet för att anknyta till husets exteriör, men å andra sidan kan man ju inte tapetsera alla rum i blått då... Kakel har jag egentligen ingen aning om, förutom att det inte ska vara mosaik eller vanliga 10x10-plattor.

Så har ni några förslag på färger och modeller och dylikt så skulle jag uppskatta det mycket.
 
kakel-nåt mitt emellan svart o vitt , dvs grått, tycker 50x50 är snyggt
 
Om du gillar blått så kanske ni kan ta blått kakel isf blå tapet?

Hade ett vitt kök med lite flammigt ljusblått kakel (inhandlat på K-rauta) som jag tyckte var jättesnyggt.
 
mish skrev:
Om du gillar blått så kanske ni kan ta blått kakel isf blå tapet?

Hade ett vitt kök med lite flammigt ljusblått kakel (inhandlat på K-rauta) som jag tyckte var jättesnyggt.
Jo det skulle kunna funka, har blått kakel i duschen i källaren idag och det är riktigt snyggt, frågan är mest om det skulle bli konstigt om man använder likadant kakel även i köket. Och passar det ihop med svart och vitt? Hmm, tror jag får ta och hämta en kakelplatta och testa.

Men tapeterna är nog det stora problemet ändå, det som kommer förvandla rummet mest också.
 
Jahopp, blev inget inköp idag då jag inte hittade något kakel som jag tyckte passade. Söker grått eller brunt i någon trevlig nyans, gärna avlånga plattor.
Var på K-Rauta (som jag tycker har riktigt bra priser), svindyra Beijer, Coop Forum och det lokala byggföretaget.
Har ingen lust att lägga fantasisummor som vissa ställen har, därför jag kollar på såna här ställen. Finns ju tyvärr inte några fler stora byggföretag som har kakel här omkring, så jag får väl ge mig på de mer specialiserade och se om de har något till rimliga priser.

Tapeter hittade jag en hel del faktiskt, men jag vill handla kakel först så att jag inte begränsar mig ännu mer genom att köpa tapeter som kanske inte passar med det kakel som jag (förhoppningsvis) till slut hittar.
 
Nu vet jag inte var du bor men Bauhaus har väl en del kakel också?
Ja, grått är nog snyggt till svart/vitt kök! Jag kommer (förhoppningsvis snart) själv att ha ett kök i samma färger som du beskriver men jag ska nog ha glasskiva med tapet i gråton som stänkskydd. Väggen däremot blir nog nåt brunaktigt, för att matcha golvet i ek.
Lycka till med kakeljakten!
 
Bauhaus finns inte i närheten här tyvärr. De håller på att bygga hyfsat nära men det dröjer nog ett bra tag innan de är klara...
 
Blev ljusblåa tapeter och svart kakel (eller rättare sagt klinker) i 20x20. Har inte valt fog ännu men det lutar åt att det blir något mörkt, granit eller svart. Plattorna kommer på torsdag, tapetseringen är i full gång och kan ses här: http://www.byggahus.se/forum/showthread.php?t=thread_deleted7
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.