Hej!

Vi ska renovera om vårt badrum som idag är 2,5 m bred och ca 1,8 m djup. Takhöjd ca 2,9. Vi vill slå ut vägg mot klädkammare så att badrummet blir 2,8 m djup. Se bifogad skiss på befintlig badrum. Väggarna är kaklade och det är plastmatta på golvet.
Idag finns det badkar, toalett och handfat i badrummet. Det finns en vattenburen element mot vägg vid toaletten.

Önskemål på det nya badrummet som blir ca 7 kvm: Helkaklade väggar och klinker på golv. Bubbelbadkar 1600x70 och separat dusch. Vägghängd tvättställ och vägghängd toalett. Värmegolv hela golvet, Spotlights i taket, Inkaklad spegel ovanför tvättställ, Ev. Inkaklad spegel ovanför tvättställ, Tvättpelare (tvättmaskin+torktumlare)
och Handukstork.

Är det någon som har förslag på planlösning? vad kan vi räkna med att detta kommer att kosta? Vi vill inte ha lyxgrejjer men heller inte standard.

Har tanke på att ha mosaik i duschen och den väggen som blir vid inbyggnad av WC och handfat.
 
  • badrum_003.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Så här hade vi tänkt oss nya planlösningen. Kommentarer?
 
  • badrum_2.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
fler bilder på ny planlösning i 3D. Kanske blir lite trångt? Men vill hemskt gärna ha både badkar och dusch och tvättpelare  :-?

:)
 
  • 3d_ny_badrum.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Känns aningen trångt. Vi gjorde en detaljerad skalenlig skiss, men under arbetets gång har vi upptäckt att vissa saker inte får plats. Det blev för trång passage mellan vaskskåpet och toaletten fast det såg hur bra ut som hels på ritningen :-[ Så nu blir det en vanlig vask ist. Vårt badrum e ca 5 kvm.
Jag hade nog valt att ha antingen badkar eller dusch. Man vill gäran få in så många funktioner man kan när man väl gör om och kan bestämma precis hur man vill ha det, men det kan lätt bli för mycket.
 
Hej!
Hur har du det med tvätt idag? Går det att flytta dörren på något sätt, åt något håll?
 
Kan du inte sätta tork och tvätt ovanpå varandra?
 
Varför inte sätta maskinerna innanför direkt till vänster med plats för ett knippe korgar bredvid, därefter en tunn vägg, som på campingens toa, kanske coh därefter dusch och resten. Jag skulle undvika att ha maskinerna i badrummet överhuvudtaget, med 2 st jordfräsar blir det sopning var och varannan dag, och om det står i badrummet, hamnar sanden under fötterna istället, och sedan runt i hela huset.
Varför vill ni/ måste ni ha maskinerna i badrummet?

mvh
Peter
 
Hej!

Tack för alla svar!

Detta är en bostadsrätt och det finns ingen tvättpelare i lägenheten idag. Vi flyttar inte in förrän i maj. Det är svårt att ha det någon annanstans än i badrummet som planlösningen ser ut. Det går nog inte att flytta dörren åt något annat håll.

Har också funderat på att ha tvättmaskinen och torktumlaren ovanpå varandra direkt till vänster men tyckte att det var en bra ide att ha dom bredvid så att man får en avställningsyta. Greenbay, jag förstår inte detta med sopning varje dag? Tror att det är vanligt med tvättpelare i badrummet i lägenheter?

Eftersom stammarna är bytta så vill vi helst inte bila upp golvet. Fick tips från en hantverkare att bygga upp duschen och ha en eller två trappsteg upp. Då kan man nog använda samma avlopp som badkaret. Rören kommer inte synas ifall de går bakom tvättmaskin o torktumlare. Är det någon som har erfarenhet av detta?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.