Hej

Håller på att renovera badrummen i ett 70-talsradhus i Krusboda, Tyresö.
Huset har en mekanisk frånluftsfläkt på taket med utsug i 2 badrum samt i kök.
Frånluftsventilerna sitter 180cm över golv och har en gemensam kanal som går upp i huven på taket.
I det mindre badrummet sitter bredvid toaletten ytterligare en ventil som har gemensam kanal med 2 ventiler i badrum 2. denna går ner mot krypgrunden och ansluter ej mot taket, för tillfället är det tilluft i de 3 ventilerna som då måste komma från krypgrunden.
Skulle helst slippa så många ventiler av estetiska skäl samt att det inte kan vara bra för luftutbytet i hela huset att ha tilluft i det "smutsiga" rummet.
Nån som känner till området eller tidstypisk teknik och kan råda? Tacksam för snabbt svar då tätskikt vill på i morgon :)

Kan lägga upp bilder om det behövs
 
Frånluft ska tas från "dåliga rum" (toa, bad, kök, tvättstuga, klädkammare, mm). Tilluft ska tas in i "bra rum" (sovrum, vardagsrum, gillestuga, kontor, mm). Överluften brukar gå via springor över/under innedörrblad.


Att tilluften till badrummen verkar komma från krypgrunden är antagligen mindre bra. Jag misstänker att det kan vara gjort så för att ventilera krypgrunden.
 
Redigerat:
  • Gilla
Ramnemark
  • Laddar…
Nja, då hade man kunna låta det gå i samma kanal om övrig frånluft. Jag är inne på att det skulle kunna vara ett tidigt system med förvärmd luft från grunden ( grunden är gemensam för ca 20 fastigheter )

Ingen vent-människa som nån gång har förirrat sig till norra europas största radhhusområde?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.