Hej!

Vi ska göra en tillbyggnad där ambitionen är att den ska bli ca. 90 m2. Tillbyggnaden är i ett plan och saknar helt innerväggar då hela utrymmet ska vara kök/vardagsrum. Bor på ort där det inte är problem att gräva. Tanken är att tillbyggnaden kommer ha många fasta Glasparti som är ca 1 m breda och 2,70 höga. Har fått offert på fönster från snickeri på hela tillbyggnaden på ca. 230k inkl. Ett 6 m brett skjutparti. Av 42 m yttervägg kommer de fördela sig ungefär:
18 m glas/fönster
7 m befintlig fasad
15 m ”vanlig” yttervägg

Grund: platta på mark med vattenburen golvvärme
Stomme: trä
Tak: papp/plastduk

Jag vet att det är svårt att uppskatta m2-pris men jag tycker det bör vara väldigt billiga kvadrat att gå från 50 till 90 m2 då det inte är någon avancerad konstruktion. Tillbyggnaden ska vara ca. 6 m bred och 15 m lång och de enda avancerade installationerna är att vårt kök ska dit, dock har vi krypgrund i befintligt hus så vatten, el, avlopp är enkelt att dra fram. Luft/vattenvärme pump och elcentral är dimensionerad för tillbyggnaden.

Vad tror ni att man kan komma ner i när det gäller pris per m2? Förstår givetvis att materialval påverkar men är det naivt att tro att det skulle gå att bygga för <20k/m2?

Vilka kostnader är rimliga att ta in för att skapa en egen budget? Tänker att stomme, grundläggning, tak, elektriker, VVS-arbeten, golvläggning, målning är ganska enkelt offererat för en firma men finns det något som kan sticka iväg?

Super tacksam för all input!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.