Har ett 1,5 plans hus från 40-talet med vedpanna som jag ärvt i Västerbotten, då jag brukar åka upp till stugan några ggr/år både sommar och vinter så vill jag inte tömma systemet utan håller tempen på
5-10 grader genom att ha elpatronen igång med låg effekt. Vedpannan eldas regelbundet (ett par ggr/månad) även när jag inte är där men sep ack.tanker finns inte och värmen går ur väldigt fort.

Har tänkt ställa in en luftavfuktare och då jag såklart vill hålla uppvärmningskostnaden så låg som möjligt så funderar jag på att tilläggsisolera vinden lite, den är nu bara isolerad med 8-10 cm sågspån (med luftspalt på sidorna vid takfoten).

Isolering går ju att hitta väldigt billigt, tänkte lägga 45 mm isolerskiva* med 45 mm pappersbeklädd skiva** på tvären för att iaf öka på isoleringen jmfrt med nuläget... Kostnaden blir väldigt liten så det
borde vara värt det tycker jag. Efter att ha läst på lite så är jag osäker pga risk för fukt som det varnas för.

Tar tacksamt emot tips gällande detta!


ex isolering:
* http://www.byggmax.se/isolering/mineralull/isoleringsskiva--p16284
** http://www.byggmax.se/isolering/mineralull/byggmatta-pappersbekladd-p61011011
 
Vid den tjockleken på isolering behöver du inte bekymra dig för fukt det kommer fortfarande att komma upp tillräckligt med värme för att hålla fukten borta.
 
Tack för snabbt svar!

Är nog ganska dåligt i väggarna oxå så känns överdrivet att lägga på alltför mkt på vinden men borde jag ändå klämma dit det dubbla med isolering, dvs ca 200 extra, när jag ändå håller på?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.