A
Vi har fått rekommendationen att använda Thermoreflekt mattor vid installation av vattenburen golvvärma i vår källare som innehåller badrum, tvättstuga samt allrum. Det är en gjuten platta från 1980 som tyvärr är oisolerad. Tanken är att använda Thermoreflekt mattor och flytspackel.

Är det någon som har erfarenhet av denna kombinationen? De trådar som finns här om Thermoreflekt mattor är några år och åsikterna om detta material verkar vara väldigt spridda.
 
Vet ej vad" Thermoreflekt mattor" är exakt men om jag får gissa så är det vell plastfolie med luftbubblor och alu-folie.

Har diskuterats mycket om denna isolerings förmåga att verkligen isolera värme.

Mineralull tex innehåller mycket stillastående luft som isolerar mellan kall/varm luft
Cellplast/frigolit samma sak.
Vakum (ingen luft) isolerar också

På rymdfarkoster brukar man isolera med bla. guldfolie som reflekterar värme /kyla,men det är i vakum som det isoleras och i vakum transporteras inte värme/kyla .Det transporteras med strålning.

Skall du isolera på ditt hus som står på landbacken rekomenderar jag isolering med mycket stillastående luft.
 
Fungerar inte.
Dom fysiska förutsättningarna för hindra värmetransport saknas.
 
A
Ni som inte tror på denna lösningen, vad skulle ni rekommendera istället? Har ni egna erfarenheter eller var kan man läsa mer om denna typ av isolering? Kan inte hitta någon information från någon som har använt Thermoflekt mattor som isolering.
Tack för era inlägg
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.