C
Hejsan!

Enligt ritning som vi nyligen fått ut så ligger matningen till den telefonstolpe som vi och fyra andra hushåll delar på under våran tomt, strax innanför tomtgränsen.

Borde det inte finnas någon form av servitut för det, så att vi på någon vänster ersätts för att vi erhåller mark till skanovas ledningar?

Vet inte alls hur det fungerar, därför ställer jag denna fråga till er kunniga där ute i cyberrymden.
 
Det finns en hel del trådar om detta.
Generellt sett verkar en engångsersättning ha utgått någon gång tidigare när kabeln grävdes ner med motprestation att dåvarande ägare avstod servitutskrav. Det kan man förstå, annars hade vi haft en (skattefinansierad) myndighet som hade som enda uppgift att administrera kabelservitut. ;)
 
C
Aha, det är så det funkar. Well, den är inte särskilt ivägen om den ligger djupt nog, men vi ska shakta ur lite i hörnet där telefonstolpen står (den står på grannens sida, men bara en halvmeter från tomtgränsen) för en uteplats, så man får väl hoppas att dom har grävt ner den ordentligt...

Men det har dom nog. På ritningen vi fick framgår det även att det går en kabel rakt under grannens garage, vilket han inte hade en aning om, speciellt inte när han byggde det för ett par år sedan.
 
Du skall hur som helst ringa och beställa Kabelanvisning på 020-53 10 00. Det är kostnadsfritt och så får du utmärkt på marken var kabeln går.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.