Hej!
Tänkte att jag skulle skriva från egen erfarenhet för att andra kanske kan undvika en katastrof i köket.

I maj 2017 bytte vi kök och installerade allt nytt, även en köksblandare från Tapwell, Tapwell stick sk New 184. Köpte den på Golvpoolen som rekommenderade denna. Knappt två år senare stod vi i köket och ser att det droppade lite från den delen där diskmaskinsavstängningen sitter. Innan vi riktigt fått hunnit titta närmre SPRUTAR vattnet ut från skarven mellan avstängningen och själva "huset".

Det blev panik, och maken fick rusa ner i källaren och stänga av allt vattnet i huset.

Det blev till att lyfta ut allt från vaskskåpet, koppla loss i en rörskarv och leta upp stoppar och sätta på rören, så att vi kunde få vatten iallafall till badrummen.

Kontaktade Golvpoolen och man skickade en tekniker som bytade packning och satte ihop blandaren igen.

Allt frid och fröjd. TILLS inatt kl 24. På väg att gå till sängs och vi hör något konstigt ljud. Lokaliserar det till köket där köksblandaren står och sprutar vatten igen. Från samma ställe som förra gången..

Så vi har en blandare som inte ens är 4 år, och den har läckt två gånger från samma ställe, med ungefär lika tidsintervall. Det måste betecknas som skräp!!

OM vi hade gått och lagt oss hade vi inte hört detta, och då hade vi haft en stor vattenskada i huset.. Tack och lov att vi var vakna och att vi var hemma.

Denna blandare ska UT och vi kommer aldrig att handla en Tapwell igen, och kommer aldrig någonsin rekommendera någon annan att handla. Snygg design visst, men man verkar ha riktigt dålig kvalitet. Sen må dom vara generösa med att skicka reservdelar (någon har skrivit om det) men vad hjälper det om det har sprutat vatten i flera timmar, eller kanske dagar om man är bortrest..

/ CJ
 
  • Gilla
BirgitS
  • Laddar…
Alla produkter kan ju gå sönder. Har själv aldrig haft problem med några tapwell blandare och har haft flera stycken i många år. Även den modellen du haft fast min var svart.

Ett generellt tips är att montera avstängningsventiler under diskbänken och kanske även investera i en vattenfelsbrytare för att undvika stora skador vid läckage.
 
  • Gilla
Schwen92
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.