Hej,
Vi har strukturtapet (övermålad) i huset. Är det möjligt att tapetsera över med renoverings/återställningstapet eller kommer strukturen att synas igenom?

Maha1219
 
Beror nog mycket på hur grov struktur det är?
 
Beroende på hur grov strukturen är kan den komma att synas igenom, också beroende på vilken typ av renoverings tapet ni väljer, finns dom som är lite tjockare och dom täcker bättre än tex Rustas billiga. Sedan att ni använder en spackelspade i plast och inte det vanliga, mjuka, tapetverktyget. Den "drar" ut tapeten över ytan ist för att trycka ner den i strukturen.
 
Prova först i något "osynligt" hörn om inte den gamla tapeten går att riva ner. Med lite tur är den spaltbar och plastad, då går den fint att riva ner även om den är målad på.

Annars är det bredspackla och slipa som gäller, personligen gillar jag att sätta renoveringsväv ovanpå det för att få en fin och förlåtande struktur som döljer de sista missarna att måla eller tapetsera på.
 
Tapetserade över sjögrästapet med Boråstapeters 10m Recover (mycket tjock och bra), det blev helt slätt. Går åt mycket lim (MYCKET).
 
  • Gilla
Anna_H och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.