Har en tråd om diffusionsspärr mot kallvind på gång också men har en till fråga kopplat till denna vind så jag startar en ny tråd.

Finns ju en hel del om ventilation av vindar och fukt mm på forumet. Har läst en hel del men har några frågor till. Hoppas ni orkar.

- Huset är från 1925
- Innertaken på ÖV mot kallvind är masonit, spännpapp och gips. Ingen isolering eller diffspärr.
- Ovanför innertaket ligger ca 30 cm sågspån och på det ligger ett lager med extra isolering typ "gullfiber" 95mm.(Verkar vara ganska bra isolerat för det är inte mycket is på taken som många av grannarna har förutom i vissa ränndalar vid kuporna)
- Har bytt från olja till fjärr (innan vi flyttade dit) så enligt Anticimex är det en "riskvind". Det fanns även vissa saker som såg lite skumma ut som vi bör hålla koll på tyckte han.
- Det är ett putshus på trästomme och utifrån ser det ju ut som putsen går ända upp till där taket börjar. Det är ett brutet tak så på gavlarna så är det en rak takkant (inte spetsig gavel).
Innifrån vinden ser man dock ljus genom små springor på gavlarna där tak och putsvägg möts.

Är det en medveten takfontsventilationsöppning? Det syns bara på väldigt få ställen, i övrigt så ligger det isolering emot vinkeln mellan tak occh vägg.
Ska jag lägga igen dessa hål med ytterligare isolering eller är de bra?
Ska jag ta bort isolering för att se om jag hittar fler springor?
Har ingen gavelventilation eller hål på vinden öht för ventilation annat än i de få fack där dessa springor syns.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.