hm, mailade också till "Stumpen" och frågade vart det kom från. Vi har nämligen samma sak just nu (Myresjö bygger inte med takpapper så det går genom träskivorna som ligger direkt under pannorna).

Vi har bott 8 månader och har varit uppe på vinden några ggr per månad för att kontrollera i början. Aldrig hittat något tills idag. Innertaket är genomblött på vissa ställen och det har börjat droppa på isoleringen som ligger i mellanbjälklaget (oinredd vind). Kontaktade byggledaren direkt som var bra och prata med, snickrarna kommer imorgon och tittar.

Vårt har inte alls hunnit gålika långt som ert fall. Hade tur att vi kollade precis och han upptäcka i väldigt tidigt skede.

Funderar på alla som har inrett ovanvåning och inte kan se takunderlaget förran det har gått genom innertaket också.
 
Hej,

Kanske ska uppdatera alla lite hur det blev med vårt tak som läckte i samband med snöstormen i feb tidigare i år.

Nu i sommar (slutet av aug) har äntligen två hantverkare varit och tätat extra på taket, dock har inget hänt med våra skador invändigt, dvs ingen har åtgärdat detta trots en del samtal med vår byggledare. Börjar faktiskt bli rätt trött på att inget händer! En tapetvåd samt en golvlist behöver bytas, men vår byggledare bara säger att Myresjöhus "egna" hantverkare inte har tid. Vem kan då göra detta? Till saken hör att detta är en vägg där vi har vår TV uppsatt på, med andra ord ser man skadorna dagligen. Även alla som kommer på besök ser eländet och de vet hur länge sen det hände. Ingen bra reklam för Myresjöhus precis!
Nu har mer än ett halvår gått sedan skadorna inträffade, hur länge ska man egentligen behöva vänta?! När vi flyttade in i huset fick vi en del extra tapet om ifall det behövde bytas, dock har vi inte nån extra tapet till just denna tapet. Det skulle vara mycket intressant att veta hur Myresjöhus löser det om denna tapet nu slutar säljas/tillverkas.

En annan sak: När hantverkarna varit och tätat på taket o runt omkring skorstenen upptäckte vi att de gjort en STOR repa på skorstenen (repan syns tydligt nedifrån marken). Detta är såklart inget vi accepterar! Antar dock att detta inte heller blir åtgärdat inom kort, eller...?

Jag har även varit i kontakt med en annan man på Myresjöhus (som var den man skulle vända sig till vid ev frågor ang snöinblåsningen på vinden). Jag ville ha svar på om det är okej att vi själva tar in en tapetserare så vi nån gång kan få skadorna åtgärdade, och att sen fakturan går till Myresjöhus, men detta var inget som han ville rekommendera. Uppenbart klarar inte Myresjöhus av att hantera alla ärenden som inkommer, men det kan ju inte vara meningen att man ska behöva vänta så här länge...???
 
Hej Stumpen
Vi bor i ett Myresjöhus (2år) gammalt och har samma problem som du.
Förra vintern hade vi också snö som blåst in under takpannor, smällte och blev vatten.
Hos oss har de nu konstaterat att rändalarna mellan garage och hus är för smala, så vattnet föjer bjälken under och rinner ut på issoleringen "garagevind" och vidare till underslag garaget fram och baksida av huset.
Har best 2 år koll och talade med en fr myresjöhus idag.
Fick veta att de är på gång med en lösning, hantverkarna hade fått ett annat brådskande uppdrag????
Får väl hoppas på snöfattiga vintrar de närmaste 25åren om inte snickarna dyker upp =))
 
Håller precis på och bygger och hur kul är det att ha en känsla av att ha ett leksaks-tak. Det kom en regnskur innan alla pannor var på plats och visst... Det regnade ju inte riktigt lika mycket inne i huset, så lite nytta gjorde ju skivorna ;)
Var inte särskilt tätt alltså...
Får bara hoppas att pannorna blivit ordentligt lagda och ligger kvar.

Inte så kul att få veta att en granne la till 7.000:- för att få ett "riktigt" undertak. Hade jag bara blivit informerad om möjligheten så hade jag slantat upp dom pengarna för länge sedan, bara för att slippa vara orolig.
Men grannen är snickare, så han förstår ju sånt...

Synd på ett annars jäkligt fint husbygge. Vi är, så här långt, väldigt nöjda annars.
Inflyttning 15 feb -08.

Tips till Myresjöhus: Lägg till möjligeten att få ett "riktigt" tak som tillval, så lär ni ju göra merförsäljning direkt.
Det är väl egentligen inget att tveka på va? Skulle vilja se den som inte väljer detta tillval...
 
Jag har flyttat de här inläggen från "Diskutera med hustillverkare". Under den rubriken ställer vi bara allmänna och faktabaserade frågor till hustillverkarna, diskuterar med varandra gör vi i övriga forumet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.