Är det verkligen så att man inte ska ha tätskikt i badrumstak?
Alla regler utgår ju från att ånga/fukt vill ta sig vidare i konstruktionen, och den belastningen borde ju vara stor uppåt?
 
Ska och ska, reglerna säger inget om tätskikt i taket. Jag rekommenderar dock att du använder ett godkänt våtrumssystem i form av takfärg från någon känd färgtillverkare. Ett sådant system brukar ofta bestå av en våtrumsgrund och en våtrumsfärg. Se till att täta eventuella småspringor i vägg/takvinkeln med lite latexfog, måla taket före tätskikt på väggarna och dra då ner takfärgen 1-2dm på väggen och överlappa med tätskiktet. Vips så har du löst problemet ;)
 
Mikael_L
phl skrev:
måla taket före tätskikt på väggarna och dra då ner takfärgen 1-2dm på väggen och överlappa med tätskiktet. Vips så har du löst problemet ;)
Tvärsom då? dvs dra tätskiktet upp över kakeldelen och sen måla våtrumsfärg över tätskiktet, det borde väl fungera lika bra?
Det är kanske mest tillämpbart om man inte tänker kakla hela vägen upp till tak...
 
Visst, det fungerar lika bra. Och det gör ingenting om färgen går ner en liten bit under keramiken heller. Men där färgen ska synas är det dumt att gå upp med tätskikt under, det har en tendens att blir ganska ojämnt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.