hejsan!

jag ska nu i helgen montera kök (slänga ut det gamla och in med det nya). i dagsläget går vatten/avlopp rätt upp igenom trossbotten och igenom diskbänkskåpet.

nu skall jag på golvet montera ett droppskydd och jag skall i detta skyddet göra hål för genomföring av vatten + avlopp.

jag har läst på vattensakra.se och där rekomenderar dom lexsol att täta med. har förstått att silicon inte biter så bra på PP-plast som skydden är gjorda utav.

nu till problemet, det verkar inte direkt som lexsol är den mesta kända lösningen. den lokala VVS-firman hade ingen aning om vad det var och Ahlsell visste knappt heller. det sket sig kort och gott fullständigt att få tag i grejerna som jag var tvungen att ha tag på idag.

min fråga lyder därför: enligt regelverket så skall genomföringarna vara vattentäta. jag hade en fundering på att täta med Butylmassa istället, sån tätning man har på husvagnen. den är ju kletig och torkar aldrig riktigt. borde inte en sån tätning klassas som vattentät?

för eftersom VVS-firman m.fl aldrig ens hört talas om lexsol så utgår jag ifrån att man brukar täta med något annat, för så ovanligt kan ju inte mitt problem vara?

snubben på VVS-firman sa ju ifs: "våra snubbar brukar väl täta med fogskum..."
känns kanske inte helt optimalt men det kanske funkar det med?

förslag?

mvh HEnke
 
Här kan du köpa lesxols tätningsband.

Låter som han som jobbade i VVS-butiken inte har monterat så många tätningar. Fogskum i köksskåpet lär ju inte bli särskilt snyggt.
 
Tydligen är TS inne på att täta UNDER skåpet qvirre... ;)

Dock tycker inte jag heller att fogskum är någon vettig lösning och jag har aldrig varit med om någon som använder detta.

Det vanliga är ju att man gör snygga och tighta genomföringar in i skåpet och sedan tätar man i skåpet med hjälp av en plastinsats på bottnen och sen Stosetts tillbehör för detta ändamål...

Betydligt enklare och skyddar dessutom skåpet vid läckage.


Eva Diskmaskinsgenomföring:
http://www.vattenlarm.se/product_info.php?products_id=80&osCsid=k4fo2m0tgpudqgrhj6740h2su2

Diskbänksinsats:
http://www.vattenlarm.se/product_info.php?products_id=9&osCsid=k4fo2m0tgpudqgrhj6740h2su2

Stosar:
http://www.vattenlarm.se/product_info.php?products_id=79&osCsid=k4fo2m0tgpudqgrhj6740h2su2

Tätningsband:
http://www.vattenlarm.se/product_info.php?products_id=81&osCsid=k4fo2m0tgpudqgrhj6740h2su2
 
tjo igen!

tack för svaren. sakerna finns onekligen att beställa över nätet, men kruxet är att jag behöver det i helgen = någon firma i närheten måste ha det hemma, och jag har kollat hos alla i närheten och ingen har det. därför drog jag slutsatsen att folk använder andra grejer :)

hur det ser ut spelar egentligen ingen roll. droppskyddet kommer ligga på golvet bakom sockeln. genomföringen kommer alltså inte att synas. inne i skåpet (Ikea-skåp så ser det ut som så att bakre biten av golvet saknas, där kommer rören upp. det blir alltså ingen genomföring i skåpsgolvet då det saknas. jag lägger därför inget droppskydd i skåpet, utan nöjer mig med det som ligger under skåpet.

beträffande min idé med butyl, vad tror ni om det? sitter ju som fan på händerna iaf :)

mvh Henke
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.