Hur kan man täta ett kanalplasttak som börjat ge upp? Av någon anledning tycker skator och kråkor att det är jättetrevligt att spatsera på vårt tak och hacka hål i plasten. Vi har tänkt byta det men hinner inte göra det i år och skulle gärna vilja hålla uterummet något sånär torrt under vintern. Än så länge har det inte gått hål på det understa lagret men det rinner vatten i kanalerna och blöter ner väggarna och bärande träbjälkar.

Skall vi lägga en presenning över och hoppas att den ligger kvar under vinterstormarna? Tejpa fast byggplast? Eller skall vi försöka med någon tätningsmassa, typ fogskum? Finns det i så fall fogskum som tål UV-ljus och regn i 6-8 månader?

Bilden är ett år gammal, det ser värre ut nu.
Skugga av stege på gulaktigt tak med löv, mot blå himmel och hustak.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Rickard.
Taket är nog bortom räddning så en pressening känns väl som en rimlig temporär lösning. Borde du inte kunna använda alu-listerna som håller fast kanalplasten för att klämma fast presseningen?
Givetvis är presseningen skräp efteråt pga alla hål men det är den nog oavsett så jag tänker det är bättre den ligger kvar.
 
Vi tejpade över hålen på plasttaket med tectis tejp temporärt efter en hagelstorm. Höll i över ett år, utan att släppa och inget läckage, innan vi bytte ut taket.

Staplar av grön tejp med text "tectis siltkQ Flex", ligger på vit yta.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
fribygg
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.